След като събра вещите си, Барбара напусна отделението. Сърцето ѝ беше натъжено. Но навън я очакваше изненада.

Барбара отдавна мечтаела да стане майка. На 30-годишна възраст се е развела с бившия си съпруг. Много се страхуваше да остане сама. Винаги е имала много ухажори със стройната си фигура и красиви черти на лицето. Накрая се намерил един, който успял да спечели сърцето на Барбара. Той я помолил да се омъжи за него и тя приела. Мъжът обаче нямал представа, че Барбара прави това само заради детето, което искала от толкова време.

Минало време, но тя не успяла да забременее. Двамата живеели като непознати един за друг. В крайна сметка мъжът се уморил да живее така. Той ясно виждал, че Барбара не изпитва нищо към него. Дори приятелите намирали общи теми за разговор, но това не можело да се каже за Барбара и нейния съпруг. В резултат и двамата не издържали на този живот и решили да се разведат.

Барбара не беше особено разстроена от това. Тя успокояваше себе си, че може да живее и без съпруга си, още повече че още преди развода беше разбрала, че е бременна. Жената най-накрая получила това, което искала от много години.

Тя била много щастлива и нямала търпение най-накрая да се запознае с дъщеря си. Когато заспивала, често си представяла как пее приспивни песни на дъщеря си, как я гушка и й сплита косата.

Беше сряда и жената току-що беше дошла за рутинен преглед. Чувствала се добре и с нетърпение очаквала момента, в който ще види бебето си на ултразвука и ще чуе сърдечния му ритъм. Но вместо това чула думите, които завинаги ще останат в паметта ѝ. “Не можем да чуем сърдечния ритъм. Трябва незабавно да предизвикаме раждане.”

Барбара дълго време не можеше да се съвземе от чутото. “Това е невъзможно, бебето е напълно здраво. Какво би могло да се случи? “Не мога да повярвам!” – извика жената.

А после всичко се размило: лекарите, сестрите, светлините, операцията. Барбара се събуди в отделението. Наоколо нямаше никой. По-късно при нея дойде една медицинска сестра. Тя ѝ съобщила ужасната новина – бебето не може да бъде спасено.

След няколко дни в отделението Барбара решава да посети децата, настанени в болницата . Била любопитна да види как би изглеждала дъщеря ѝ. Тогава погледът ѝ попаднал на едно бебе, което постоянно плачело. Оказало се, че това дете е родено от богата, самовлюбена жена. Тя умеела да досажда на лекарите по време на раждането. След раждането жената мечтаела само за едно – да остане във форма и да се върне на работа. Тя не искала да погледне дъщеря си, камо ли да я държи в ръцете си.

Барбара, след като чула историята на момичето, поискала от лекарите разрешение да нахрани бебето. Било ѝ разрешено да го направи.

Един ден Барбара държала бебето в ръцете си и тихо си пеела приспивна песен. Изведнъж в стаята влязъл мъж. Той дълго гледал жената и когато уловил погледа ѝ, веднага затворил вратата след себе си. Медицинската сестра каза, че това е бащата на детето. Жена му била изоставила момиченцето.

Подготвяха Барбара за изписване, състоянието ѝ беше значително подобрено. Жената се върна в стаята, където лежеше момичето. Тя не искаше да остави детето, тъй като беше привързана към него с цялото си сърце.

След като събрала вещите си, Барбара сама напуснала родилното отделение. Навън я очакваше изненада. Бащата на бебето стоеше отвън с рози в ръце и с момичето, в което се беше влюбила.

– Това определено е първото за мен. Съгласна ли си да станеш майка на детето ми – попита той.

– Вече съм – отвърна Барбара.

И тримата се прибраха вкъщи. Биологичната майка остана без нищо и загуби не само детето си, но и съпруга си.

 

Rate article
След като събра вещите си, Барбара напусна отделението. Сърцето ѝ беше натъжено. Но навън я очакваше изненада.