След като родителите ми се пенсионираха, животът с тях се превърна в кошмар, тъй като осъзнах, че почти не познавам хората, с които живея в един апартамент.

Тъй като бях единственото дете в семейството, когато се омъжих, със съпруга ми се преместихме при родителите ми. Отначало животът ни беше хармоничен. Съжителствахме без кавги, като всеки от нас допринасяше за домакинската работа, доколкото времето позволяваше. Имаше разбиране, че който има свободно време, върши тази или онази домакинска работа. Между мен и майка ми никога не е имало спорове за дреболии. Ако аз готвех вечеря, тя миеше чиниите, ако аз чистех къщата, тя се грижеше за децата. Всъщност си разпределяхме отговорностите в зависимост от наличността. Всичко обаче се промени, когато родителите ми се пенсионираха   .

тяхното пенсиониране отбеляза значителна промяна. Те се пенсионираха напълно. Баща ми прекарва дните си в игра на шах с приятелите си в задния двор, а майка ми се посвещава на засаждане и грижи за цветя    .

Вкъщи майка ми не прави нищо, дори елементарни неща като миенето на съдовете, които сме използвали през деня. Уморен от работа, аз се прибирам и виждам купчина чинии в кухнята, несготвена вечеря, празен хладилник и разхвърляна къща. Депресирана съм и не знам откъде да започна. Не могат ли да се погрижат поне за елементарни неща, като например да измият чиниите? Като работещ човек, аз също се уморявам. Ако моите роднини се държаха по този начин, нямаше да се чувствам толкова засрамен. Предполагам, че те ме смятат за чужд човек и не обръщат внимание на умората ми. Опитах се да обсъдя този въпрос с майка ми, но нейният отговор беше пренебрежителен. Твърдеше, че вече е изпълнила задълженията си, и намекваше, че някой, който трябва да направи нещо, трябва да го направи. Това беше краят на разговора ни.

Опитвам се да разбера поведението им и то ме разочарова все повече и повече. Аз също съм човешко същество и също се чувствам уморена. Не мога да разбера как могат да си стоят по цял ден вкъщи и да не правят нищо. Не знам какво да правя. Дали да се опитам да говоря отново с майка си, или просто да мисля за преместване? Може би преместването ще им позволи да живеят така, както им харесва, а ние със съпруга ми да си създадем условия за живот, които да отговарят по-добре на нашите нужди.

 

Rate article
След като родителите ми се пенсионираха, животът с тях се превърна в кошмар, тъй като осъзнах, че почти не познавам хората, с които живея в един апартамент.