След като родих дъщеря си и останах сама с нея, родителите ми първоначално ми оказаха огромна подкрепа. Сегашните им действия обаче са абсолютно невероятни.

Още по време на бременността си осъзнах, че ще отглеждам детето си сама. Когато бащата на детето разбра за това, той ме молеше със сълзи на очи да прекъсна бременността. Аз стоях твърдо зад решението си. За щастие родителите ми искрено ме подкрепиха, като ме насърчиха да родя и ме увериха, че ще се погрижат за всичко. И го направиха. Приятелят ми изчезна безследно, но майка ми и баща ми бяха на седмото небе от щастие, че имат внучка. Татко печелеше добри пари и се грижеше за всички финансови задължения на семейството ни. Майка ми беше старателна домакиня. Майка ми беше усърдна домакиня, поддържаше къщата чиста и готвеше за всички. Всеки път, когато се опитвах да допринеса с парите си за семейния бюджет, баща ми веднага ги вземаше обратно, като казваше

“Защо слагаш парите на детето тук? По-добре ги похарчи за детето си”. В същото време, ако някога се опитах да помогна на майка ми в кухнята, тя настояваше: “Не си прави труда. Седни с дъщеря си, а аз ще се заема с готвенето”. С течение на времето, когато се върнах на работа, започнах да купувам необходимите домакински вещи. Тези вноски обаче бяха чисто символични. Майка ми пое цялата отговорност за домакинските задължения и грижите за дъщеря си. Всичко изглеждаше наред, но щом в семейството ни се появи мъж, родителите ми започнаха силно да се притесняват. “Нищо ли не си научила в живота? Всички са едни и същи. Те ще те изоставят и ти отново ще забременееш!” Колкото по-голяма ставаше дъщеря ми, толкова повече родителите ми я контролираха.

Те се отнасяха с мен като с ученичка. Майка ми непрекъснато се обаждаше, питаше къде съм, кога ще се върна, разпитваше за гласовете на заден план, с кого съм говорила през този ден, какво съм яла. След работа баща ми винаги настояваше да ме придружи до вкъщи. В крайна сметка в живота ми се появи един мъж. Когато майка ми разбра за това и че имам среща, веднага започна да се хваща за сърцето, да се преструва, че има здравословни проблеми, и да настоява да не я напускам. Тази ситуация се отрази на връзката ми. Партньорът ми отмени една среща, после втората, третата. На десетия път той просто отмени всичките ни срещи. Той си намери някоя, чиято майка беше по-здрава и по-малко деспотична.

 

Rate article
След като родих дъщеря си и останах сама с нея, родителите ми първоначално ми оказаха огромна подкрепа. Сегашните им действия обаче са абсолютно невероятни.