След като Моника не се съгласява с желанието на родителите си и се омъжва за Сам, те напълно забравят за съществуването ѝ. Осем години по-късно обаче майка ѝ се обажда неочаквано и задава на Моника въпрос, от който тя настръхва.

Пътищата на Моника и Сам се бяха пресекли в съседен град по време на едно от служебните ѝ пътувания. Въпреки значителната дванадесетгодишна разлика във възрастта, те се влюбили и Сам често пътувал до града на Моника, за да я вижда. Три месеца по-късно той ѝ предложи брак, като обеща, че ще бъде грижовен мъж, който ще се грижи за всичките ѝ нужди. Въпреки възраженията на родителите и брат ѝ поради значителната разлика във възрастта, Моника следва зова на сърцето си и заживява със Сам. Скоро след това те официално регистрират брака си. Сам бил финансово обезпечен, заемал респектираща длъжност в авторитетна компания и притежавал успешен магазин за хранителни стоки. Освен това той отдаваше под наем стария си едностаен апартамент, като получаваше стабилен доход. Благодарение на богатството си Сам си купил нов апартамент с две спални и карал скъпа луксозна кола.

Осем години по-късно Моника завършила университет и съпругът ѝ помогнал да си намери работа в компанията на свой приятел. Животът им сякаш вървял добре, само че родителите на Моника така и не ѝ простили за непослушанието и престанали да общуват с нея. Междувременно Моника научила от приятелите си, че брат ѝ се е оженил, живее с родителите им и има финансови успехи, като често пътува в чужбина и редовно подобрява автомобила си.

Преди няколко седмици майката на Моника я помолила да поговори с нея. По време на разговора майката започнала деликатно да предлага на Моника да помогне финансово на брат си да си купи апартамент или да му изпрати значителна сума пари. Моника би могла да заеме необходимата сума от съпруга си, за да се помири със семейството си. Тя обаче се колебаеше по няколко причини: брат ѝ не беше проявил никаква инициатива за закупуване на собствено жилище, а тя от осем години живееше без подкрепата на родителите си и намираше удовлетворение в настоящия си живот. В резултат на това Моника решава да откаже исканията на роднините си. Те реагират остро, като осъждат избора ѝ и заявяват, че вратите на дома им ще бъдат затворени за нея завинаги. Въпреки това Моника остава непоколебима, признавайки, че животът ѝ е продължил и тя е щастлива да остави миналото зад гърба си.

 

Rate article
След като Моника не се съгласява с желанието на родителите си и се омъжва за Сам, те напълно забравят за съществуването ѝ. Осем години по-късно обаче майка ѝ се обажда неочаквано и задава на Моника въпрос, от който тя настръхва.