След като дадох на брат ми половината от сумата за апартамента, той заяви, че има право на апартамента и е негов наследник, също като мен.

Брат ми и аз наследихме апартамента на баба ни. Тя остави жилището си на нас двамата, така че след нейната смърт брат ми и аз станахме пълноправни наследници с равни дялове. Тъй като аз учех в университета в продължение на пет години, брат ми живееше в този апартамент. А преди три години той каза, че планира да замине за чужбина. Компанията, в която работеше, беше отворила клон в Германия и се нуждаеше от хора, които да споделят опита си.

Уилям веднага прие предложението. Но все още имаше проблем с апартамента. С брат ми решихме да се срещнем в едно кафене и да обсъдим този въпрос. Планирахме да изберем най-добрия вариант. Брат ми предложи да продадем апартамента и да разделим парите наполовина. Но аз осъзнах, че това не е изгодно за мен.

За едно младо момиче е трудно да спести пари за собствено жилище веднага. И тъй като брат ми искаше да уреди този въпрос възможно най-скоро, щеше да се наложи да направи отстъпка от цената заради спешността.

Може би за него това нямаше да има значение, но за мен все пак беше важно да не загубя парите си.

Ние се скарахме. Уилям веднага ме предупреди, че заминава след две седмици, така че нямаше време за размисъл. Затова обещах на брат ми, че ще му платя половината от наема за определено време. С това пътищата ни се разделиха. Наложи се да взема назаем значителна сума пари от приятели и познати. Трябваше да работя усилено, за да намеря парите възможно най-скоро.

Мина време, ожених се и имах деца. Направихме добър ремонт в този апартамент. Изведнъж брат ми се обади и каза, че се връща, така че трябваше да му дам стая.

Разказах на съпруга си за всичко. Честно казано, не разбираме претенциите на брат ми. Отдавна съм платила неговата част. Наистина ли е забравил за нея? Клонът, в който работеше брат ми, беше затворен, така че той се върна, защото загуби работата си. Не мога да остана безразличен към брат ми, затова му предложих да поживее известно време при нас. Докато си намери място за живеене и работа.

Но Уилям не оцени моята доброта. Той каза, че баба му ни е завещала този апартамент, така че по право принадлежи на нас двамата. Но съпругът ми веднага каза, че брат ми трябва да бъде поставен на мястото му, и му обясни, че това е нашият апартамент.

 

Rate article
След като дадох на брат ми половината от сумата за апартамента, той заяви, че има право на апартамента и е негов наследник, също като мен.