След като биологичната ми майка загуби битката си с рака, баща ми реши да доведе нова жена в дома ни, която да бъде майка на мен и братята и сестрите ми. Дълго време се съпротивлявах да я наричам “майка”, но с течение на времето стана ясно, че тази жена заслужава тази титла.

След като биологичната ми майка загуби битката с рака, баща ми реши да доведе нова жена в дома ни, която да действа като майка за мен и братята и сестрите ми. Дълго време се съпротивлявах да я наричам “майка”, но с течение на времето стана ясно, че тази жена заслужава тази титла.

Когато майка ми почина, аз бях много малък и баща ми се оказа претоварен от отговорността да се грижи сам за три малки деца. Осъзнавайки нуждата от майчинско присъствие, той се обърна към една позната жена на име Сара и я помоли да стане наша майка. Сара с готовност се съгласила и поела ролята с любов и преданост. Тя веднага пое отговорността за домакинството, като се грижеше всичко да е в ред и дори използва собствените си пари, за да ушие училищни униформи за мен и братята и сестрите ми.

По-възрастните бързо я приеха като своя нова майка, но аз се борех с тази идея. Отне ми повече време да свикна с идеята и да се обръщам към нея с “мамо”. На тази възраст ми беше трудно да общувам, но един ден успях да предам, че биологичната ми майка винаги е носила косата си на нисък кок. Оттогава Сара възприе същата прическа в чест на покойната ми майка.

Въпреки нейните усилия и грижи, все още не можех да се накарам да я нарека “мама”. Баща ми измисли творчески план, за да ме насърчи да го направя. Той организира семейно събиране, на което Сара изпече любимия ми пай. Условието, за да получа парче, беше да се обръщам към нея с “мамо”. В крайна сметка я нарекох “мама” и тя стана неразделна част от нашето семейство.

Животът беше изпълнен с предизвикателства: родителите ми се сблъскваха с трудности и здравословни проблеми. Майка ми се бореше със същата болест, която отне живота на биологичната ми майка, но победи. Семейството ни претърпя трагичната загуба на първия син на родителите ми, който изчезна в навечерието на сватбата си и по-късно беше намерен и погребан. Въпреки тези непоносими преживявания майка ми остана стълб на силата, проявявайки безгранична доброта, нежност и любов.

Въпреки всички трудности и загуби, майка ми отгледа пет деца, грижеше се за внуците си и сега обожава правнуците си. Тя се събужда рано сутрин, за да почисти къщата, и плете малки неща за най-малките членове на семейството ни. Въпреки възрастта си, тя продължава да е пълна с истории и любов, а времето, прекарано с нея, ни носи радост. Способността ѝ да обича изглежда безгранична, а децата и разширеното ѝ семейство са благословени да я имат в живота си.

 

Rate article
След като биологичната ми майка загуби битката си с рака, баща ми реши да доведе нова жена в дома ни, която да бъде майка на мен и братята и сестрите ми. Дълго време се съпротивлявах да я наричам “майка”, но с течение на времето стана ясно, че тази жена заслужава тази титла.