След инцидента с брата на жена ми разбрах, че е по-добре да се справям с непознати, отколкото със семейството си.

Със Сара се оженихме преди три години. Бях убеден, че във финансово отношение се справяме чудесно. Тогава съпругата ми каза, че е бременна. Бях много щастлив от тази новина. Седнахме и си поговорихме за бъдещия ни живот и как ще изглежда той, когато аз единствен осигурявам прехраната на семейството. Всичко изглеждаше наред, защото печелех добри пари. Мислех, че ще можем да издържим, докато съпругата ми излезе в отпуск по майчинство.

но се случи нещо неочаквано. Компанията, в която работех, фалира. Така всички служители на фирмата загубиха работата си. Опитах се да си намеря работа, но това не беше толкова лесно. А там, където беше възможно да се работи, заплатата беше мизерна. С нея не можеш да издържаш себе си, да не говорим за цяло семейство. Трябваше да продам старата си кола, за да се справя. По това време съпругата ми вече беше родила син   .

Един ден един съсед ме извика да му помогна да поправи колата си. Огледах колата, установих какъв е проблемът и какви части трябва да се закупят. И след няколко часа колата заработи. Съседът ми плати пари за това. А след това каза, че със сигурност ще ме препоръча на приятелите си, ако някога имат проблеми. Така започнах да си изкарвам прехраната. Не бяха много пари, но нямахме дългове и можех да осигуря прехраната на семейството си    .

По-късно моите приятели разбраха за мен. По цял ден поправях коли. Накрая бях доволен от живота си, защото можех да печеля пари. Дори и да не беше толкова, колкото ми се искаше, но най-важното беше, че не бяхме в бедност. Тогава един съсед ми предложи да започна собствен бизнес и обеща да ми помогне с пари. Започнахме да подготвяме документите. Имахме и място за работа – гаража ми, който беше празен. Това беше добър вариант за начало.

Един ден ми се обади братовчедът на жена ми. Колата му се беше развалила. Съгласих се да разгледам проблема. След огледа той каза, че колата имала много неизправности. Съгласи се да я поправи, като каза, че ще плати всичко. Веднага го информирах за цената на работата и резервните части. Той ми даде парите за резервните части веднага, а останалата част обеща да плати, когато вземе автомобила.

Когато дойде да вземе автомобила, аз не бях вкъщи. Жена ми му отвори гаража и брат ми взе колата. Вечерта го попитах колко е оставил за ремонта. Жена ми ме погледна изненадано.

– “Какво имаш предвид? Брат ми каза, че ти е върнал парите. Аз му повярвах.
– Той излъга.

Тогава се обадих на брата на жена ми и попитах кога ще върне парите. Но той ме увери, че е дал всичко на жена ми и ако между нас няма доверие, това не е негов проблем. Със съпругата ми само си разменихме погледи. Тя започна да плаче, защото как можеше брат ѝ да каже това? Той наистина не ѝ е дал никакви пари.

Тогава съпругата се обади на леля си, майката на брат ѝ. Разказа ѝ колко несправедливо се е отнесъл към нас. Но лелята защити сина си, като каза, че той ни е върнал всички пари и ние отново искаме нещо. Така и не получихме справедливост, но всички роднини започнаха да ни гледат накриво. Брат ми се престори на много обиден. Вярно е това, което казват – много по-лесно е да се справиш с непознати, отколкото със семейството.

 

Rate article
След инцидента с брата на жена ми разбрах, че е по-добре да се справям с непознати, отколкото със семейството си.