Синът решава да живее с приятелката си. Той дори не можеше да си представи как ще се получи.

Когато се прибрах от работа, видях, че синът ми си събира багажа, дрехите му бяха опаковани в куфар, отиваше някъде. Не знаех нищо, попитах го къде отива. Той каза, че с Анна, любимото му момиче, ще живеят заедно. Но той беше само на 20 години, откъде щеше да вземе пари, за да живее самостоятелно?

Двамата с приятелката му нямаха нито стипендия, нито работа, а наемането на апартамент не беше евтино. Синът каза, че има малка сума пари, която ще му стигне за няколко месеца, а след това ще се наеме и ще живее така. Синът каза, че много обича приятелката си и че е нормално, когато младите хора живеят отделно от родителите си. Бях много разстроена, но не казах нищо на сина си; оставих го да се приготви и да живее, както иска.

Скоро дойде съпругът ми, който също беше шокиран от видяното, но аз го успокоих и му обясних ситуацията. Не искахме да спорим със сина ни: оставихме го да прави каквото иска. Той вече е възрастен.

Минаха повече от две седмици, а синът ми дори не се обади, съпругът ми забрани да му се обаждам. Изведнъж една вечер телефонът иззвъня, беше синът ми, най-накрая чух гласа му. Но това, което чух, беше шок за мен.

Той каза, че трябва да плати за втория семестър на университета. Не се беше обаждал почти месец, а сега, без да пита как сме, живи ли сме, просто попита дали ще платя за обучението му. А аз отговорих, че няма да го направя:

– Ти ни напусна и искаше да живееш самостоятелно и свободно, а сега сам решавай проблемите си.

Той дори не ме изслуша и изключи телефона.

След известно време реших да ремонтирам малко къщата, защото разполагахме с парите, които бяхме спестили за образованието на сина ми. Въпреки това ми беше трудно без сина ми, но животът продължава. Свикнах да нямам син, понякога ми липсваше и съжалявах за това.

Веднъж синът ми се обади и каза, че много иска да се върне у дома. Оказа се, че момичето, с което живееше, е откраднало всичките му пари и е напуснало града с друг мъж. Синът напусна университета за две седмици, за да изкара пари. Щом имал достатъчно пари, отишъл на занятия, а когато се върнал, видял, че Анна е откраднала всички пари. Беше жалко, но това беше добър урок за него.

 

Rate article
Синът решава да живее с приятелката си. Той дори не можеше да си представи как ще се получи.