Синът ми доведе вкъщи жена, която ми се стори подозрителна.

Добрият родител е този, който винаги подкрепя детето си. Знам, че в живота може да се случи всичко.

Преди няколко дни синът ми доведе в дома ни своята любов.

Тя е малко по-млада от мен, мисля, че е на четири или пет години. Синът ми се е влюбил в човек на моята възраст и иска да се ожени за нея. Другата новина, която окончателно ме изненада, беше, че тя също има дъщеря от предишна връзка.

Приех това. Най-важното е, че синът ми е щастлив и аз съм щастлива, но имах нужда да поговоря с някого за това. След като Алина, така се казваше тя, си тръгна, веднага се обадих на една приятелка, която наричам моето “лекарство за успокоение”. Тя винаги е насреща, независимо какво се случва, за да ме подкрепи и насърчи и, най-важното, да даде разумен съвет, който винаги работи. Така че й се обадих, разказах й историята и я помолих да ми помогне да постъпя правилно.

Разговаряхме доста дълго и разговорът щеше да продължи още дълго, ако Алекс не се беше прибрал вкъщи. Той искаше да говори с мен за Алина. Страхувах се, че ще чуя още едно съобщение, което щеше да ме шокира.

-Мамо, искам Алина и бебето ѝ да живеят с нас – каза ми синът ми.

Не знаех как да реагирам, затова казах:

-Нашата къща е голяма и уютна. Ние ще се впишем. Той се зарадва и отиде да съобщи новината на Алина.

В главата ми се въртеше една мисъл: тази жена може би не обича сина ми, може би знае, че имаме голяма къща в центъра на града със собствен двор и доста заможно семейство – и затова е с него ?

С тази мисъл заспах. Същия ден сънувах сън, в който покойният ми съпруг ми каза: “Всичко е наред”. А на сутринта, когато се събудих, осъзнах, че синът ми не е глупав човек и сам разбира всичко, а дори и да сгреши, сам ще поправи всичко.

 

Rate article
Синът ми доведе вкъщи жена, която ми се стори подозрителна.