Синът ми доведе момиче в апартамента ни и не знам как да я изгоня

Само инкогнито човек може да признае такива неща, каквито пиша днес. Толкова съм изпълнен с горчивина, че не мога да я понеса. Готова съм да бъда критикувана, но мисля, че ще бъда разбрана от майките на деца, които изведнъж са станали възрастни.

Раждаш дете, отглеждаш го, развеждаш се с баща му, защото не можеш повече да го търпиш, ходиш с детето, правиш всичко възможно детето, лишено от един родител, да не се чувства непълноценно, работиш на две места, все едно стоиш на печката, сякаш е трета смяна, купуваш всички тези телефони, плащаш за училище, а после:

– Мамо, Моника ще живее с нас.

С кого? В нашия апартамент от 44,2 кв. м? Момичето ще живее в стаята на сина ми? Ще се храни ли и тя? И ще пере ли? Или сега ще имаме две домакини?

Синът ми беше толкова щастлив, когато ми съобщи новината, очакваше да се усмихна и да подскачам от щастие, а може би да изтичам да изпразня шкафовете за Моника, когато ?

Тя е добро момиче, но това не означава, че искам някой да живее в апартамента с нас. Възрастни ? Нека си вземат ипотечен кредит или да си наемат апартамент ! Какво става със спестяванията , за да не им се налага да наемат апартамент ? Нима нервите на мама не си заслужават?

Така се чувствах и аз, но пуснах момичето да влезе. Синът ми също има право на този апартамент , така че може да я доведе вкъщи. Лъжа, но обещах да напиша истината. Приятелите ми ме смъмриха: Не мислиш ли за благополучието на сина си, каква майка си?

А сега се прибирам вкъщи и всичко ми е досадно. Още от прага. Обувките в коридора, мръсната печка в кухнята, което означава, че Моника е готвела. И какво от това, че е изхарчила покупките, които съм купила? Не, аз не прахосвам парите. Но какво ще кажете, когато, докато готвите, откриете, че ви е свършило брашното? А вечните опашки за тоалетна?

Признавам, че искам Моника да се махне от апартамента ми. Нямам нужда от още една икономка тук .

И тогава ми хрумна една идея: ами ако си доведа мъж? Защо толкова години се грижех за сина си и криех факта, че имам връзка? Общо взето, той си има собствено жилищно пространство, но защо да не му позволим да дойде с един куфар и да види как всички ние живеем на 44,2 кв. м?

Това е видът на необичайното писмо, което получих. И за мен, като майка на малък син, е трудно да си представя себе си на мястото на подателя на писмото, затова очаквам коментарите на читателите.

Какво мислите вие, скъпи читатели? Може би вашите деца вече са на възраст, в която сте се озовавали в подобна ситуация? Разбирали ли сте се с половинките на децата си ? Има ли право жената да изгони Монике от къщата?

 

Rate article
Синът ми доведе момиче в апартамента ни и не знам как да я изгоня