Синът иска пари от майка си пенсионерка всяка седмица, а когато тя свърши парите, синът иска толкова много, че е невероятно.

Съседката ми има син на 25 години, но той не прави нищо и не ѝ иска пари. Тя е бедна, идва при мен и се оплаква от сина си, а аз не знам какво да кажа. Възрастната жена постоянно му дава пари, за да не гладува, а тя едва свързва двата края.

Слушайки разказите ѝ, осъзнах, че това е точно такъв тип човек и няма какво да му помогна, ако не иска да работи, никой няма да го принуди и няма да може да го обвини за нищо.

Съседката се опита по някакъв начин да окаже натиск върху сина си, каза му, че няма повече пари, така че ще трябва да отиде да си търси работа. Синът ѝ казал, че има гениален план, който би трябвало да проработи, но че му трябват пари, за да осъществи бизнес идеята си.

Много ми е жал за съседката, защото синът ѝ постоянно ѝ иска пари, като казва, че му трябват за развитието на бизнеса, въпреки че всъщност няма никакъв бизнес. Самата съседка вече вярва в гениалната му идея, вярва, че синът ѝ ще се вразуми и ще започне да печели пари.

Минава една седмица, откакто синът ѝ идва и иска пари. Той отново започнал да я посещава и когато съседката казала, че вече няма пари; тогава той казал, че трябва да вземе заем.

И сега майка му има огромен заем, който изплаща, а синът ѝ просто се разхожда и харчи тези пари.

За съжаление има много такива мъже; те вярват в идеята си, но после мечтите им се разбиват от реалността.

 

Rate article
Синът иска пари от майка си пенсионерка всяка седмица, а когато тя свърши парите, синът иска толкова много, че е невероятно.