Щяхме да се прибираме вкъщи, защото сестра ми гледаше децата. Тогава свекърва ми реши да вдигне тост.

Омъжих се на деветнайсетгодишна възраст. Рано загубих и двамата си родители, така че свекърва ми стана моята втора майка. Имаме прекрасно семейство, три прекрасни деца. Третата ни дъщеря се роди миналото лято. Сара е много мил човек, а освен това е прекрасна баба.

Тя беше много щастлива да види първия ни син. Тогава бяхме млади и неопитни и тя ни помагаше за всичко.

Той беше първият й внук. Свекърва ми не можеше да му се нарадва. Но когато забременях за втори път, свекърва ми не прояви особена радост. Според нея първо трябва да си стъпим на краката, а чак след това да мислим за деца. Въпреки това, след като дъщеря ми се роди, свекърва ми веднага се влюби в нея. Факт е, че нашата Мария много приличаше на баба си. И по характер, и по външен вид.

Всичко беше наред с нас. Съпругът ми успя да отвори собствен бизнес, а аз отидох на работа. По-късно разбрах за третата си бременност, но не бързахме да кажем на майка ми.

Повече от сигурна съм, че тя нямаше да ни каже нищо, но погледът ѝ щеше да ни е достатъчен. Исках да избегна всичко това. Обаче щом свекърва ми разбра, че ще става баба за трети път, тя просто засия от щастие.

оттогава баба ми се разтвори във внуците си. Тя ни помага за всичко   . И аз съм ѝ много благодарна за това.

А наскоро тя отпразнува 60-ия си рожден ден. Много искахме да благодарим на майка ни за всичко, което е направила за нас, затова решихме да ѝ купим пакет за почивка. Искахме тя да придобие малко тен, да си почине от внуците и да прекара известно време сама. Дойдохме и й донесохме подарък. Всички седнаха на празничната маса. Свекърва ми беше много щастлива от този подарък.

– Никога не съм виждала море, откакто бях дете. Поне ще мога да си почивам на стари години. Много ви благодаря, деца, за грижите. Ще си почина добре и със сигурност отново ще ви помогна с децата.

Щяхме да се приберем вкъщи, защото сестра ми гледаше децата. Тогава свекърва ми реши да вдигне тост.

– “Дъще, много съм ти благодарна за грижите и за това, че синът ми е щастлив с теб. И ти благодаря за моите внуци. И въпреки че днес е моят празник, искам да ти направя един подарък.

И свекърва ми извади една малка кутийка и ми я подаде. Знаеш ли какво имаше в нея? Пръстен с диамант. Бях приятно изненадана от този подарък. Не свекърва, а една съвършена жена. Много малко хора могат да дадат такъв подарък от дъното на сърцето си. И на моята снаха също.

Сега искам да й обърна още по-голямо внимание и да й дам любовта си. Може би на някои хора това им изглежда като подлизурство, но аз наистина обичам свекърва си и в бъдеще мечтая да стана същата мъдра свекърва    .

 

 

Rate article
Щяхме да се прибираме вкъщи, защото сестра ми гледаше децата. Тогава свекърва ми реши да вдигне тост.