“Ще се справя и без подаръка, продадох го и си купих хранителни стоки за парите!”

Макс е млад и неженен мъж, така че би трябвало да се чувства отлично сред женския отбор, но не се получи така. Освен него има и един по-възрастен Робърт, който е доста мълчалив и винаги се грижи за собствените си работи. Но Макс се вслушва в разговорите на колегите си и е неприятно изненадан.

Колкото повече беше сред жените, толкова повече разбираше, че те са водени от завист и гняв, но най-много го разочарова начинът, по който говореха за съпрузите си, или по-скоро ги клеветяха. И кой би искал да си търси сродна душа след това?

Веднъж, в навечерието на Нова година, шефката решила да направи подарък на всичките си колеги. Факт е, че тя има много богат съпруг, а ходи на работа за удоволствие и от скука. Така че тя подарила на всички скъпи подаръци. На мен и Робърт подари билети за футболен мач, а на всяка жена – сертификат за салон за красота за прилична сума пари. Всички бяха просто възхитени и щастливи, защото заплатите ни са малки и не всеки може да си позволи такива неща.

На следващия понеделник всички момичета се върнаха още по-красиви. Някои бяха с нов маникюр, други с нови прически и т.н. Но аз не забелязах никакви промени в по-възрастната Моника. Когато колегите ѝ започнаха да я питат защо все още не е използвала сертификата, тя отговори: “Ще се справя и без него, продадох го и си купих хранителни продукти за парите, които получих!” След това всички замълчаха, без да знаят как да реагират. Но старият колега нямаше намерение да спре. Когато Моника излезе от офиса, тя започна да хвърля кал по нея, сякаш имала толкова много пари, трябвало да ѝ ги даде и всеки щял да си избере това, от което има нужда   .

никой не очакваше това, защото всички останали бяха доволни от подаръка, още повече че младата колежка го направи от добро сърце, а не за да се похвали с парите на съпруга си. И да хвърля кал зад гърба му     .

След това Макс още повече се убеди, че не иска да се жени, защото иска до себе си нежна, романтична и мила жена. А след като беше в една женска група, беше убеден, че едва ли би могъл да намери такава жена…

 

 

Rate article
“Ще се справя и без подаръка, продадох го и си купих хранителни стоки за парите!”