– Ще се омъжа за богат мъж, ще спестя за апартамент и после ще го напусна”, казва тя на майка си. Така и направила, но не разчитала на последствията.

Когато Алиса е на две години, баща ѝ ги напуска. Майка ѝ работи в детски център като бавачка. Живеели бедно. Алис искаше да се омъжи възможно най-скоро. Майка ѝ успяла да ѝ даде добро образование: дъщеря ѝ завършила институт.

– Ще се омъжа за богат мъж, ще спестя за апартамент и после ще го напусна – казала тя на майка си. Скоро Алиса се омъжила. Тя отлично знаела, че съпругът ѝ ще живее само за себе си и няма да прави нищо вкъщи. Той поне имал собствен бизнес и Алиса успяла да спести прилична сума пари. Мечтаела да има собствено жилище. Веднага щом спести за апартамент, щеше да напусне съпруга си. Щеше да подаде и молба за издръжка за двамата синове, които беше родила по време на брака.

Десет години по-късно Алис купила заветния апартамент и го записала на името на майка си, а веднага след това подала молба за развод. Големият ѝ син тогава е на осем години. След развода тя очакваше нов щастлив живот. Не взела под внимание обаче факта, че съпругът ѝ съвсем не бил глупак.

Хе се изненадала. С какви пари свекървата беше купила апартамента? В края на краищата тя винаги плачеше, че няма достатъчно пари за храна. Той написа жалба до данъчната служба и до полицията за тъщата си. Те започнали да я викат на разпит. Тя се оправдавала, както можела, като казвала, че работи във фирмата на брат си. Бившият съпруг на Алис организирал проверка. След това фирмата била затворена и й била наложена голяма глоба. Чичо ми обвини Алиса за всичко.

Заради нея той загубил бизнеса си, а жена му го напуснала. От целия този нервен смут майката на Алиса се разболяла и затова се наложило момичето да напусне работа и да се премести при нея, за да се грижи за майка си. Бившият съпруг направил отстъпки, оттеглил всичките си претенции и казал на Алис, че тя вече е платила за всичко. След известно време синът на Алиса бил хванат да краде. Бившият съпруг не го оставил на мира и съдил бившата съпруга. Той доказал, че тя не е изпълнила родителските си задължения и й отнел децата. Сега Алис трябва да плаща и издръжка на децата.

Rate article
– Ще се омъжа за богат мъж, ще спестя за апартамент и после ще го напусна”, казва тя на майка си. Така и направила, но не разчитала на последствията.