Сестрата на съпругата ми ни помоли да я приютим временно в нашия дом. Все още не знам как бихме могли да издържим

Преди няколко години със съпругата ми купихме къща в провинцията. Беше красиво декорирана. Поставихме маса, пейки и басейн в двора. Направих беседка и окачих люлка. Като цяло къщата и дворът ни се превърнаха в уютно място.

Обичахме да прекарваме времето си там, особено през лятото. Свеж въздух, барбекю, топъл чай вечер. Какво повече можеш да искаш?

Нашите роднини и приятели често ни идваха на гости. Прекарвахме чудесно времето си на нашата вила, защото обичаме компанията. А наскоро се преместихме там за постоянно. Но не мислех, че животът в провинцията ще бъде такова предизвикателство за нас.

Отначало съпругата ми получи обаждане от сестра си, която планираше да се върне от чужбина и ме помоли да ѝ помогна временно с жилището. Съпругата ми предложи да остане при нас. Не можех да откажа. Отначало Мария каза, че ще остане при нас един месец, а през това време ще си намери жилище или ще се върне у дома. Но престоят ѝ продължи три месеца. Тя има още две деца. И още три наши. Можете само да си представите какво се случваше в къщата. Мислех, че ще полудея. И тогава майка ми ни дойде на гости. Разбрах, че разполагаме с достатъчно пространство. Но то беше прекалено много. Жена ми вече съжаляваше, че ги е приела всичките. Тя не излизаше от кухнята, опитваше се да готви за всички. Тогава решихме да се върнем в града за известно време.

Сестрата на съпругата ми и майка ми останаха във вилата. Но Мария веднага каза на майка ми, че си търси работа, така че не бива да разчитаме на нейната помощ. Тя наистина отиде някъде сутринта и се върна вечерта.

Но мама се грижеше за всичко. Тя обработваше лехите, готвеше и чистеше. Но после мама ни се обади и каза, че повече няма да готви и чисти за Мария и децата ѝ.

Разбирам защо майка ми беше възмутена. Мария така и не си намери работа, но винаги изчезваше. Нещо повече, тя и децата ѝ са много придирчиви в храненето. Понякога не искат да ядат борш, понякога не искат да пият домашно мляко. Разбирам, че Мария е попаднала в трудна ситуация, наложило се е да напусне дома си, но това причина ли е да се държи толкова нагло?

Затова помолих съпругата си да поговори с Мария. Докога може да продължава това? Тя не може да живее с нас вечно. След това сестрата на съпругата ми се обиди, като каза, че ние не разбираме чуждата мъка.

А наскоро Мария си събра нещата и най-накрая си тръгна. Разбирам, че може да е нелюбезно от наша страна, но ние се опитахме всячески да я приемем, а тя не направи нищо. А децата ѝ са напълно невъзпитани, правят каквото си искат. Не искам моите деца да следват техния пример.

Надявам се, че съпругата ми повече няма да вземе сестра си да живее при нас. Стига толкова, на нея ѝ е писнало.

 

Rate article
Сестрата на съпругата ми ни помоли да я приютим временно в нашия дом. Все още не знам как бихме могли да издържим