Сестра ми се опитва да настрои сина ми срещу мен по всички възможни начини. И ето какво измисли тя наскоро

Съпругът ми напусна семейството си заради любовницата си. Оттогава останахме само двамата. По онова време той беше на четиринайсет години. Възрастният ми приятел ми помагаше във всичко. Все още си спомням времето, когато съпругът ми ни напусна. Чувствах се едновременно празна и тъжна. Но оттогава насам със сина ми си говорим много. За всичко… Станахме много близки. Синът ми започна да ми се доверява, разказваше ми за успехите и неуспехите си, за приятелите си и се съветваше с мен.

Сега синът ми е на двадесет и четири години. Досега имахме наистина доверителни отношения. Но после ми каза, че иска да ме запознае с приятелката си. Бях чувал толкова много за нея, но никога не се бях срещал с нея. И така, дойде този момент. Приятелката на моя Питър изглеждаше толкова млада, че не се сдържах да не я попитам дали е възрастна. Синът ми беше много обиден от това. Питър си помисли, че умишлено се опитвам да нараня неговата избраница. Но това не беше вярно. Просто исках да знам на колко години е.

От този момент нататък отношенията ми със сина ми се влошиха. Той напълно престана да ме слуша, въпреки че няколко пъти се опитах да намеря общ език с него. Питър престана да прекарва нощта вкъщи, като казваше, че живее с приятелката си. А след това дойде при мен и ми каза, че е предложил брак на приятелката си и са подписали брачно свидетелство. Тъжно е, че аз бях последната, която научи тази важна новина. Не разбирам защо се е случило това. Изглежда, че някой настройва сина ми срещу мен. Но аз не искам да се намесвам в живота на младите хора.

Затова реших просто да наблюдавам. Ако Питър иска да възобнови отношенията ни, винаги ще го приветствам, но няма да тръгна да го търся и да го питам. Особено след като изобщо не се чувствам виновна.

Така изминаха два месеца. Наскоро със сина ми се срещнахме случайно в един магазин. Коремът на жена му вече се виждаше ясно. И никой дори не ми каза за това. Аз бях първата, която се приближи до децата и ги поздрави, но синът ми просто се обърна и си тръгна. Толкова ме боли, че загубих доверието на най-близкия си човек… И най-важното е, че не знам защо се е случило.

За да не мисля за това, реших да посетя сестра си. Тя ме посрещна топло. Дълго време си говорихме за всичко. Разказах на сестра си за отношенията със сина ми, които бяха стигнали до нула. Сестра ми започна да ме успокоява, като казваше, че всичко ще се оправи, че синът ми ще осъзнае вината си и ще се върне при мен. И тогава тя каза:

– “Слушай, ти напиши завещание за дъщеря ми. Ако Петър не иска да се събере отново с теб, нека осъзнае вината си.

Аз просто се усмихнах. И тогава някой се обади на сестра ми. Тя излезе от стаята, за да поговорим. Исках да попитам сестра ми къде мога да си сложа нещата. Изведнъж чух сестра ми да се оплаква на някого каква лоша майка съм била. Твърдеше се, че съм дошла при нея, за да се оплача от Питър и че синът ми не бива да ме вижда. Така че това беше човекът, с когото сестра ми говореше. С Питър.

Сега разбирам защо синът ми ме презира толкова много. Значи сестра ми не се е шегувала за наследството… Тя наистина иска да ми отнеме апартамента, за да не го получи синът ми. Станах и оставих сестра си, като ѝ казах какво мисля за нея. Как може синът ми да вярва на лъжите на леля си, а не на мен? Не знам какво да правя в тази ситуация. Не искам да се намесвам в отношенията между сина ми и снаха ми, но наистина искам отношенията ни да бъдат същите като преди.

 

 

Rate article
Сестра ми се опитва да настрои сина ми срещу мен по всички възможни начини. И ето какво измисли тя наскоро