Сестра ми не каза на приятеля си, че има собствен апартамент. Сега те са под наем в къща

Наскоро сестра ми се запозна с едно момче. Те започнаха да се срещат. Марк често идваше в дома ѝ. Сестра ми обаче премълча факта, че има собствен апартамент. Тя не искаше момчето да бъде с нея заради материалните ценности. Мечтаеше да срещне някого, който да я обича като личност и да оценява нейната доброта.

затова казала на Марк, че е наела жилище. Заплатата ѝ позволявала да живее отделно от родителите си. Всъщност тя беше наследила този апартамент от баба ни   .

В замяна Марк я уверил, че закупуването на собствен апартамент не е проблем. Той е финансово обезпечен. Основното нещо е любовта и разбирателството между двойката. Съществуват много варианти за живот отделно. Можете да изтеглите кредит или да вземете пари назаем от някого, а можете да живеете с родителите си и да спестявате за собствено жилище. А Марк вече отдавна е обмислил всичко. Той планира да си купи апартамент и вече спестява пари за него    .

Наскоро е предложил брак на сестра си. Тя прие. Сега сестра й се съмнява, че е постъпила правилно с Марк. Може би е трябвало да му каже истината. Но майка ѝ я възпира. Казала, че е негов дълг да осигури жилище за семейството им. И му позволила да си вземе този апартамент засега. Не се знае как може да се развие животът. А и допълнителните пари определено нямаше да са излишни. Тя убеди Марк да наеме апартамента.

Сестра ѝ го прави. Междувременно приятелят ѝ наема жилище и спестява пари за собствения си апартамент. Но цените на недвижимите имоти растат по-бързо, отколкото Марк може да спести.

Смятате ли, че сестра ви постъпва правилно?

 

 

Rate article
Сестра ми не каза на приятеля си, че има собствен апартамент. Сега те са под наем в къща