Сестра ми настоява да се изнеса от собствения си апартамент, защото им предстои да имат дете. Нормално ли е това?

Преди много време майка ми и баща ми купиха двустаен апартамент за мен и сестра ми. Казаха, че един ден ще могат да го продадат и да го разменят за два двустайни апартамента, така че всяка от нас да има собствено жилище.

По-късно сестра ми срещна мъж и се омъжи за него. Тя ме попита дали ще имам нещо против тя и съпругът ѝ да живеят с мен в нашия апартамент. Аз се съгласих.

Отначало всичко беше наред, докато сестра ми не разбра, че е бременна. Оттогава тя и съпругът ѝ искат да се изнеса от апартамента, а бебето им ще живее в моята стая. Кажете ми, нормално ли е това? Защо трябва да правя това, след като съм пълноправен собственик на половината апартамент? Аз уча, доходите ми са само стипендия и работа на половин работен ден. Защо трябва да наемам апартамент? Това, което печеля, определено не е достатъчно, за да плащам наема.

Отначало ми предложиха да се изнеса, а после започнаха да говорят директно за това. Сега сестра ми планира къде ще стои креватчето на бъдещото им бебе и в какъв цвят ще боядисат стаята ми. И го казва така, сякаш вече отдавна не живея там. Но аз не планирам да се изнасям, защото притежавам част от апартамента.

Казах на родителите си за това и майка ми се пошегува, че това се случва на бременните жени, че ще мине. Тя ме помоли да не обръщам внимание на това, което казва сестра ми. Но как мога да не обръщам внимание, когато почти всеки ден ме изхвърлят от собствения ми дом?

Изглежда, че съм чужденка в собствения си дом, а сестра ми не мисли да променя позицията си. Какво трябва да направя сега?

 

 

Rate article
Сестра ми настоява да се изнеса от собствения си апартамент, защото им предстои да имат дете. Нормално ли е това?