Сестра ми ме измами и ме подведе, но майка ми сведе глава и каза, че така е правилно.

Никога не съм мислила, че семейството ми ще постъпи така с мен, като се възползва от доверието ми и ме остави без пари. В двустайния ни апартамент майка ми, сестра ми и аз имахме равен дял от собствеността. Баба ни, която също притежаваше двустаен апартамент, обеща да направи завещание за двамата си внуци, като остави на мен и сестра ми половината от апартамента си. Планът беше или да решим кой да живее там, или да го продадем и да си поделим приходите. По това време сестра ми се беше преместила при майка ми след неочакваната си бременност, а аз живеех в друг град заради колежа.

В крайна сметка сестра ми и семейството му заеха по-голямата стая, след като майка ми се премести в по-малката. По време на посещенията си аз и майка ми деляхме една стая, но знаех, че няма да мога да остана в този апартамент, след като завърша, заради зет ни. Майка ми, която не искаше да разваля отношенията си със съпруга на сестра ми, ме помоли да не създавам проблеми. Обсъдих страховете си с баба ми и тя предложи решение: да дам на сестра ми нейната част от двустайния апартамент и да променя завещанието, като ми оставя едностаен апартамент. Споделих тази идея с майка ми и сестра ми, но последната само се усмихна и ми предложи да се обърна към съда, уверена, че ще спечели делото    .

в крайна сметка подписах отказ от моя дял, но за съжаление баба ми нямаше време да препише завещанието. Здравето ѝ се влоши и тя почина, преди да успее да го актуализира. Така сестра ми наследи целия двустаен апартамент, както и половината от едностайния апартамент, който тя ползваше. Опитах се да помоля майка ми за подкрепа, но тя застана на страната на сестра ми, въпреки ясните уговорки в документите. Тя ми каза, избягвайки погледа ми, че всички живеем под един покрив, което означава, че няма нужда от конфликти   .

В дома на сестра ми майка ми сега работи като чистачка и бавачка. Тя е ценна за нея, стига да може да я подкрепя финансово с пенсията си. Притеснявам се обаче какво ще се случи, когато полезността ѝ стане по-малко очевидна. Тъй като нямам други близки роднини, няма какво да ме задържи в този град. Майка ми и сестра ми са силен екип, но аз реших да не поддържам връзка с тях, защото действията им ми причиниха дълбока болка.

Rate article
Сестра ми ме измами и ме подведе, но майка ми сведе глава и каза, че така е правилно.