Сестра ми каза, че трябва да си разменим апартаментите, защото тя щяла да ражда.

Сестра ми и аз станахме сираци в ранна възраст. Бяхме отгледани от леля ми по майчина линия, за което съм ѝ много благодарна. Когато със сестра ми навършихме осемнадесет години, решихме да продадем тристайния апартамент, който родителите ни бяха наследили, и да купим два по-малки апартамента.

Доста бързо намерихме купувач. Както се бяхме договорили от самото начало, разделихме парите за продажбата на апартамента по равно, а след това всяка от нас трябваше да реши как да ги използва. Риалторът ми помогна да купя апартамента. Това беше апартамент в центъра на града. Освен това се намираше недалеч от работното ми място. Започнах да го ремонтирам.

Сестра ми, след като получи парите, започна да живее, без да си отказва нищо. Телефон, почивки, скъпи дрехи, салони за красота. Така че, когато дойде време сестра ми да си купи къща, тя имаше достатъчно средства само за едностаен апартамент, и то не ремонтиран. Отначало аз и леля ми се опитахме да повлияем на сестра ми, но тя толкова се съпротивляваше, че решихме да се откажем. Тя не е малко момиче и е способна сама да управлява живота си.

Така изминаха две години. Направих ремонт и получих повишение в работата. През това време сестра ми успя да си намери гадже и да забременее от него.

Но те нямаха планове да се женят. На рождения ми ден дойдоха да ме видят и веднага започнаха да говорят за апартамента.

Предложиха да си разменят апартаментите, защото им предстоеше да имат дете, а едностайният апартамент не беше достатъчен за семейството им. Едва успях да се сдържа. Нима аз бях тази, която през цялото време се трудеше упорито, отказвайки си всичко, за да мога сега да дам жилището си на сестра ми, която живееше на голяма площ? Превърнах темата в шега и отказах. Определено не очаквах такава реакция. Сестра ми започна да крещи. Може би това бяха хормоните. “Какъв брат си ти след това? Съжаляваш за сестра си. Не искам да те познавам.”

Не сме си говорили от шест месеца.
Леля ни беше права. Толкова си приличаме на външен вид, но сме толкова различни по характер.

 

 

Rate article
Сестра ми каза, че трябва да си разменим апартаментите, защото тя щяла да ражда.