Сестра ми изисква да се изнеса от собствения си апартамент, защото скоро ще имат дете. Нормално ли е това?

Преди много време майка ми и баща ми купиха двустаен апартамент за мен и сестра ми. Казаха, че някой ден ще можем да го продадем и да го заменим за два едностайни апартамента, така че всеки от нас да има собствено жилище   .

По-късно сестра ми се запозна с един мъж и се омъжи за него. Тя ме попита дали ще имам нещо против, ако тя и съпругът ѝ живеят с мен в общия ни апартамент. Аз се съгласих.

отначало се разбирахме напълно и бяхме в хармония, докато сестра ми не разбра, че е бременна. Отсега нататък тя и съпругът ѝ искат да се изнеса от апартамента си, а нероденото им бебе ще живее в моята стая. Кажете ми, нормално ли е това? Защо трябва да правя това, ако съм пълноправен собственик на половината апартамент? Уча в университет, доходите ми са само стипендия и работа на половин работен ден. Защо трябва да наемам апартамент? Това, което изкарвам, определено не е достатъчно, за да плащам наема    .

Отначало ми намекнаха, че ще се изнеса, а после започнаха да говорят директно за това. Сега сестра ми планира къде ще е леглото на бъдещото им дете и в какъв цвят ще боядисат стаята ми. И го казва така, сякаш отдавна не живея там. Но аз не планирам да се изнасям, защото притежавам част от апартамента.

Разказах за това на родителите си, а майка ми шеговито каза, че това се случва на бременните жени, ще мине. Тя ме помоли да не обръщам внимание на думите на сестра ми. Ето как можеш да не обръщаш внимание, ако почти всеки ден ме изхвърлят от собственото ми жилище и нагло искат да ми вземат стаята.

Изглежда, че съм чужденец в собствения си дом, а сестра ми изглежда не мисли да променя позицията си. Какво трябва да направя сега?

 

Rate article
Сестра ми изисква да се изнеса от собствения си апартамент, защото скоро ще имат дете. Нормално ли е това?