Сестра ми и приятелят ѝ ме изгониха от собствения ми апартамент. Но не им позволявайте да се надяват, че ще им отстъпя

Попаднах в доста неприятна ситуация. Сега нямам представа какво да правя. Досега със сестра ми живеехме в апартамент, който майка ни наследи. За съжаление тя отдавна е починала. Преди много години майка ми се разболя сериозно. За кратко време тя почина. Сестра ми и аз трудно се справихме със загубата на майка ни, защото тя беше единственият член на семейството ни. Наследихме апартамента, в който сме родени и израснали. Това беше просторен двустаен апартамент в центъра на града. Разбира се, в днешно време такива жилища не са евтини.

След смъртта на майка ми останахме заедно в този апартамент. Със сестра ми не помним баща си. Той загина в автомобилна катастрофа, когато бяхме много малки. Но майка ми правеше всичко възможно, за да не се чувстваме в нужда от нищо.

Не бяхме живели в апартамента дори една година, когато сестра ми си намери годеник. Един ден тя ми се обади за разговор. Сестра ми ме помоли да разреша на нея и приятеля ѝ да живеят в нашия апартамент. Не бях въодушевена от идеята, защото той трябваше да осигури жилище на сестра си, а не обратното. Осъзнах обаче, че сестра ми има същите права върху този апартамент като мен. Имахме достатъчно място, така че се съгласих. Отначало ни беше приятно да живеем заедно.

Но наскоро сестра ми ми каза, че е бременна. Това беше причината за сериозен разговор с тях, защото наистина не исках да чувам шума и плача на децата. Семейството им е тяхна грижа. Годеникът на сестра ми трябва да се погрижи нероденото им дете да има къде да живее. Не искам да слушам детски плач и да не спя нощем, когато съм на деветнайсет. Тогава сестра ми ми предложи да продадем апартамента си и вместо него да купим два едностайни апартамента. Този вариант изобщо не ми хареса, свикнала съм да живея в центъра с комфорт. Освен това университетът ми е наблизо.

Вчера гаджето на сестра ми се намеси в спора ни. Той ми каза да си събера нещата и да се преместя при приятеля си. Да, имам си гадже. Той обаче е много по-обещаващ от избраника на сестра ми. Но това не е причина да му отстъпя апартамента си. Няма да жертвам собствения си комфорт в полза на някой друг. Имам същите права върху него като сестра ми. Тази ситуация много ме дразни. Ако се изнеса, те ще си мислят, че апартаментът принадлежи само на тях, и ще забравят, че и аз съм негов собственик. Какво трябва да направя?

 

Rate article
Сестра ми и приятелят ѝ ме изгониха от собствения ми апартамент. Но не им позволявайте да се надяват, че ще им отстъпя