Сара умишлено остана до късно на работа, избягвайки мисълта да се прибере у дома. Когато най-сетне разбра причината, думите едва се откъснаха от устата ѝ.

Сара умишлено удължи престоя си на работа, демонстрирайки нежеланието си да се прибере у дома. Тя с готовност поемаше всяка задача в офиса, дори ако това означаваше да работи безплатно. Помагаше на колегите си, като старателно проверяваше и без това безупречните им отчети. А ако нямаше спешна работа за вършене, Сара се разхождаше спокойно в парка до здрач. Мисълта да се върне вкъщи я плашеше и тя нямаше никакво желание да го направи. В края на краищата съпругът и синът ѝ чакаха пристигането ѝ. Обикновено жените се радват на подобни събития, но за Сара беше точно обратното. Животът ѝ се превърнал в кошмар    .

съпругът на Сара я пренебрегвал и се отнасял с нея като с прислужница: “Измий чиниите, направи ми вечеря и не ме интересува дали си уморена от работа. Не си измила добре пода, направи го отново”. Наблюдавайки поведението на баща си към майка си, синът имитира това поведение и също започва да не я уважава. Той я упреквал, а ако тя отказвала да се подчини, прибягвал до викове и се опитвал да я нарани. Огледален образ на баща си. Въпреки че е на 10 години, момчето не проявило никакво желание да помага на майка си, дори да почисти играчките си     .

Обмисляйки да се разведе със съпруга си и да внуши по-добри ценности на детето си, Сара вече бе започнала да мисли за това, преди да е станало твърде късно. Тя обаче се оказала в капан. В нейното семейство разводът се е смятал за нещо нетрадиционно. Дори баба ѝ толерирала прекомерното пиене и последвалото насилие на дядо ѝ. Разводът се е смятал за акт на срам. В днешно време разводът може да се възприеме като признак на слабост. Други приемат, че Сара не е била способна да създаде силно семейство и бързо е избягала, щом са се появили проблеми. По този начин единственият избор за нея е бил да издържи и да оцелее при тези обстоятелства.

 

Rate article
Сара умишлено остана до късно на работа, избягвайки мисълта да се прибере у дома. Когато най-сетне разбра причината, думите едва се откъснаха от устата ѝ.