Сара пренебрегва зет си, но една фраза променя отношенията им завинаги.

Със Сара бяхме близки приятелки по време на университетските ни години. Животът обаче ни отведе в различни градове – аз заминах със съпруга си, а местонахождението на Сара остана неизвестно за мен. За щастие появата на интернет ми позволи да се свържа отново с моята приятелка и ние възобновихме кореспонденцията си. По време на разговорите ни Сара сподели историята на своя зет  .

Сара имала дъщеря, Анна, но съпругът ѝ ги напуснал веднага след раждането на дъщеря им. Сара
отгледала дъщеря си сама, осигурявайки й всичко необходимо, като се стремяла да осигури на Анна по-добър живот от този, който имала тя. Когато дъщеря ѝ завършва университет и започва работа в болница, тя се запознава с мъж на име Франк. Въпреки че не направил силно първо впечатление поради липсата на университетско образование, Франк се оказал обикновен и приятелски настроен човек. Първоначално Сара не го одобрява, смятайки, че той не е подходящ за нейната умна и образована дъщеря   .

Сара се надяваше, че Анна в крайна сметка сама ще осъзнае това и няма да продължи връзката си с Франк. Месец по-късно обаче младата двойка решава да завърже възел на скромна сватбена церемония, което много ядосва приятелката ѝ. Тя все още се надяваше, че дъщеря ѝ скоро ще се умори от семейния живот и ще напусне Франк. Затова Сара решила да не присъства на сватбата, преструвайки се на болна, и не проявила голям интерес към биографията и семейството на зет си   .

с течение на времето Анна и Франк често посещават Сара. Приятелката ѝ приготвяла прости ястия за тях и докато дъщеря ѝ не ядяла почти нищо, Франк имал голям апетит. Тя не полагаше много усилия да му сервира остатъци, препържени котлети, сух хляб или непривлекателни запеканки. Въпреки това Франк изяждаше всяка хапка, изразявайки искрената си благодарност. Благодарността му трогна Сара, но съмненията ѝ относно Франк не изчезнаха.

Една вечер, докато Анна гледаше телевизия, а Франк вечеряше, той ѝ направи комплимент за запеканката, която беше приготвила. Забавлявайки се от ентусиазираната му реакция, Сара изтъкна, че това е обикновено ястие, което често се сервира в детските градини. Франк отвърна с искрено обяснение, че в неговата детска градина рядко сервират нещо годно за консумация, което предизвика сълзи в очите на приятелката ѝ. Изведнъж тя почувства вълна от вина и срам, че таи необоснована неприязън към него.

От този момент нататък отношението на Сара се променило и тя започнала да полага допълнителни усилия, за да приготвя най-добрите ястия за зет си, разпознавайки добротата в сърцето му. Тази единствена фраза променя отношението на Сара към зет ѝ, създавайки връзка, която ще продължи въпреки първоначалните ѝ резерви.

 

Rate article
Сара пренебрегва зет си, но една фраза променя отношенията им завинаги.