Сара, която живее със съпруга си, се съгласява да помогне финансово на дъщеря си, но при едно условие. Щом дъщерята чула това условие, я побили тръпки по гърба.

Сара и съпругът ѝ водели комфортен живот. Докато той работи, тя се наслаждава на пенсията си. Живеят в апартамент под наем и използват доходите от наема, за да подпомагат финансово дъщеря си. Има обаче едно условие: дъщеря им не трябва да казва на съпруга си за това.

Дъщеря им е омъжена от почти седем години и те имат любящо и стабилно семейство. Зетят се грижи за дъщеря си и децата им, като с готовност помага след работа. Поради говорните затруднения на най-големия им син, те имат допълнителни задължения: посещават логопедична терапия и уроци по плуване три пъти седмично. В същото време Сара се грижи за по-малкия си внук   .

преди пет месеца Сара наследява апартамент от бездетната си сестра. Заедно със съпруга си правят някои ремонти и бързо намират наематели, които имат късмета да са в желания квартал. Тъй като самите те не се нуждаели от доходи от наем, решили да го прехвърлят на дъщеря си     .

Докато съпругът изкарва приличен доход, дъщерята посвещава времето си на грижите за децата вкъщи. Така Сара и съпругът ѝ смятат, че тя трябва да спести парите за бъдещи инвестиции или за образованието на внуците си. Те обаче поставят едно условие за финансовата си подкрепа: зет ѝ не трябва да знае за нея. Те искрено ценят качествата на зет си като предан съпруг и баща, но разкриването на месечния му доход може да му причини ненужен стрес. Затова дъщерята държи парите в резерв, като се въздържа да ги сподели със съпруга си. Тя мисли за потенциалната несигурност, която я очаква. Какво ще стане, ако бизнесът на съпруга ѝ изпадне в затруднение или те се сблъскат с финансови тежести? Удобството да има заделени пари ѝ дава спокойствие.

 

 

Rate article
Сара, която живее със съпруга си, се съгласява да помогне финансово на дъщеря си, но при едно условие. Щом дъщерята чула това условие, я побили тръпки по гърба.