Сандра слиза от автобуса с тежки чанти в ръце и отива при дъщеря си. Жената позвъни на вратата, но оттам чу мъжки глас.

През целия си живот Сандра е живяла в селото. Тя е отгледана от майка си. По време на последната година от обучението си в училище тя се влюбва в Ричард. Той бил най-видното момче в селото, произхождал от заможно семейство. Сандра се влюбила във високия красив мъж с цялото си сърце, мечтаейки за щастливо семейство и общо бъдеще. След като завършва училище, Ричард заминава за града, за да постъпи в университет. Тя се надявала, че той ще се върне и те ще се оженят.

След заминаването му тя открива, че е бременна. Не можела да се свърже с момчето по никакъв начин, затова отишла при родителите му. Родителите на Ричард не я допуснали дори до прага на къщата. Те казали, че е забременяла от непознат човек и сега щели да обвинят за детето си. Заплашили я, че ще я опозорят в селото, ако не си тръгне по добър начин. Имаха свои собствени идеи за бъдещето на Ричард и осиротялото момиче не се вписваше в плановете им.

Сандра родила дъщеря, която нарекла Кейт. От общи приятели тя научила, че Ричард се е установил в града и гради успешна кариера. Майка ѝ помагала на Сандра с детето, а когато я нямало, ѝ станало много по-трудно. Тя работела в един магазин и едновременно с това отглеждала дъщеря си.

Като дете Кейт е била много привързана към майка си, но когато пораства, някак си се отдалечава от нея. Все по-често изчезвала с приятелите си. Сандра се притеснявала за нея, но не ограничавала дъщеря си. На Кейт не ѝ харесваше животът в селото, искаше да отиде в града.

След училище тя постъпила в колеж в града и се преместила в общежитие. Сандра била много тъжна без нея и се надявала, че дъщеря ѝ ще се върне при нея. След завършването си обаче Кейт си намерила работа и започнала да наема апартамент с приятелите си.

А шест месеца по-късно тя обяви, че ще се омъжва. Сандра беше много щастлива за дъщеря си и попита за подробности. Кейт сподели, че избраникът ѝ е богат мъж. Тя помолила майка си да не идва на сватбата, като обещала да изпрати снимки. Сандра се обидила, но не го показала.

Минаха години. Кейт родила син. Тя рядко общувала с майка си, понякога дори нарочно не вдигала телефона, когато тя се обаждала. Веднъж Сандра се приготвила и дошла на гости на дъщеря си, за да види внука си. Това не се харесало на Кейт, тя засрамила майка си, че изглежда бедна, позволила ѝ да погледне внука си само за миг и я изпроводила през вратата.

Сандра беше много наранена от тази случка. Тя плакала много, а след това решила да се съвземе и да се промени. Започнала да се облича по-добре и да се грижи за себе си. Скоро съдбата я срещнала с един добър мъж, който скоро ѝ предложил да се омъжи за него. Двамата започнали да живеят в неговата къща.

Кейт се появила три години по-късно. Тя със сълзи на очи моли майка си да я приеме и да ѝ помогне. Сандра ѝ разрешила да живее в къщата си, която била празна след брака, но казала, че дъщеря ѝ не бива да разчита на голяма помощ.

 

 

Rate article
Сандра слиза от автобуса с тежки чанти в ръце и отива при дъщеря си. Жената позвъни на вратата, но оттам чу мъжки глас.