Саманта понесе на плещите си тежестта на грижите на семейството си, като посрещаше нуждите им без колебание. Ден след ден те свикнаха да разчитат на нейната непоколебима подкрепа, като постепенно се възползваха от нейната доброта и щедрост.

Саманта понесе на плещите си тежестта на грижите на семейството си, като посрещаше нуждите им без колебание. Ден след ден те свикнаха да разчитат на непоколебимата ѝ подкрепа, като постепенно се възползваха от нейната доброта и щедрост. Това, което някога беше молба, се превърна в изискване. Саманта беше мекушава по природа, така че ѝ беше трудно да отхвърли молбата на когото и да било за помощ, независимо дали в работата или в семейството. Тя имаше вродено желание да помага на всички, което често водеше до това, че работеше по-усилено от всички останали в работата си, за да може да посещава дъщеря си и да се грижи за внука си     .

Междувременно Саманта продължаваше да отговаря за цялото домакинство, дори когато съпругът ѝ се пенсионира и присъстваше вкъщи. През целия си живот тя се е въртяла като муха във вряща вода и това се е отразило на здравето ѝ. По време на неотдавнашен преглед суровите думи на лекаря резонират с нея: тя трябва да си почине. За първи път в живота си Саманта взема решение в своя полза. Събрала смелост да поиска отпуск от работа. Шефът ѝ не пожела да разгледа молбата ѝ, страхувайки се да не загуби толкова ценен служител и квалифициран специалист. Саманта обаче отстоява позицията си и дори заплашва да напусне, ако не й бъде даден един месец отпуск. След седем години без отпуск тя достигнала предела си    .

когато новината за решението ѝ се разпространява, дъщеря ѝ изразява възмущението си, като смята, че Саманта е полудяла на стари години. “Остави всички ни и си отиде”, възкликва дъщерята. “Кой ще се грижи за сина ми сега? Ще трябва да наема бавачка, защото се прибирам късно от работа. Не искам да поверявам детето си на непознат човек, а и ще е скъпо. Дори баща ми не е доволен. Сега трябва сам да готви и чисти, а той не е свикнал с това!”

Саманта беше предупредила всички за решението си още преди месец, но думите ѝ бяха отхвърлени като маловажни. Едва в отсъствието на Саманта семейството ѝ осъзнава важността на нейния принос. С нейната ваканция те най-накрая почувстваха това, което наистина трябваше да оценят.

 

Rate article
Саманта понесе на плещите си тежестта на грижите на семейството си, като посрещаше нуждите им без колебание. Ден след ден те свикнаха да разчитат на нейната непоколебима подкрепа, като постепенно се възползваха от нейната доброта и щедрост.