Роуз случайно се запознава с нов съсед, който се оказва неин стар приятел. Двамата се съгласиха да седнат и да поговорят малко. Този ден и двете никога няма да забравят в живота си.

Грегъри и Роуз са женени от 5 години. Имат прекрасна 3-годишна дъщеря, Лиза, която вече е в детската градина и обича да се запознава с нови хора.

Наскоро семейството се преместило в собствен апартамент, защото преди това живеели с родителите на Грегъри.

– Иска ми се да имахме добри съседи – каза Роуз мечтателно, преди да си легне.

– Да, надявам се – отвърна Грегъри и прегърна силно съпругата си.

Седмица по-късно Роуз срещна съседката си на площадката. Това беше старата ѝ приятелка Тина, с която учеха в различни групи в университета, но не общуваха особено близко.

– Колко си се променила! – каза Тина, прегръщайки старата си приятелка, – може би ще дойдеш на гости? Разкажи ми как върви животът ти.

– Какво ще кажеш утре сутринта да дойда да те видя? – попита Роуз, – ще си говорим до насита!

Така приятелките се срещнаха на следващия ден. Оказало се, че Тина дълго време не можела да забременее, а след това лекарите й поставили разочароваща диагноза, затова Тина и съпругът й решили да осиновят дете. Когато жената видяла всички деца в сиропиталището, не могла да си избере нито едно, напуснала работата си и се хванала на работа като учителка в сиропиталището.

– Сега имам не едно дете, а 31!” – Тина се засмя.

Тя наистина осиновява едно момче. Това е 8-годишният Том, който по време на разговора между двете жени е бил на училище и е щял да се върне.

– А ето и Том – Тина щастливо скочи от мястото си – запознай се с моя син, това е леля Роуз. Учили сме в един и същи университет, а наскоро тя и семейството ѝ се преместиха в съседния апартамент, представяте ли си?

– Том, приятно ми е да се запозная с теб – каза момчето и протегна ръка.

Роуз поздрави, престори се, че трябва да върви, и изчезна пред очите на Тина и Том. Дали наистина беше той? Не можеше да бъде! Или може би…

Преди 8 години Роуз скъса с приятеля си, а по-късно разбра, че е бременна. Не е правила никакви планове с момчето, затова не иска да му казва нищо. Но когато момичето отишло на лекар с молба, й казали, че е твърде късно. Единственото, което й оставало, било да роди.

Роза оставила сина си в родилния дом, без дори да подпише никакви документи. Тя не знаела нищо за момчето. А 8 години по-късно той, толкова подобен на нея, сам намерил майка си. Роуз не можела нито да яде, нито да пие. Всеки път, когато Том си играеше с Лиза и казваше, че иска да има сестричка, сърцето на Роуз кървеше.

Роуз вече не можеше да стои и да потиска емоциите си, когато виждаше Том. Тя реши да се премести в друг апартамент. Но как да убеди съпруга си? Роуз решава да прибегне до крайни мерки. Започнала да ревнува Тина, а след това обявила, че ще подаде молба за развод.

Грегъри се съгласи да се преместят в друго жилище, за да спасят брака си. Изглежда, че всичко се е получило, но в същото време Том вече е на 17 години, а Роуз все още често ходи в дома му и тайно го следи. Защо го прави? Тя не знае.

 

Rate article
Роуз случайно се запознава с нов съсед, който се оказва неин стар приятел. Двамата се съгласиха да седнат и да поговорят малко. Този ден и двете никога няма да забравят в живота си.