Роднините ни дойдоха на гости и ни донесоха подаръци. И скоро поискаха да ги сложат на масата

Един ден нашите роднини ни дойдоха на гости. Разбира се, те бяха уведомили предварително, след което аз им дадох да разберат, че живеем зле, едва свързваме двата края.

Това не означава, че гладуваме, а че живеем скромно. Аз съм пенсионерка, а синът ми също не печели много, така че не можем да си позволим да приемаме гости. Те ни посетиха, не дойдоха с празни ръце, а донесоха много храна и подаръци.

Синът ми благодари за подаръците и аз бързо ги прибрах. Както казах, предупредих ги, че живеем бедно. За обяд имаше хляб с масло, бисквити и чай. Роднините ни го изядоха с кисела физиономия, но си замълчаха. На мен не ми пукаше, защото ги предупредих, че нямаме пари. Живеем по начина, по който живеем. Дадох им каквото имахме.

За вечеря имахме лека супа, хляб, топено сирене, сандвичи със студено месо и чай. Вероятно са очаквали нещо по-добро, затова седяха с недоволно изражение на лицето.

Един от роднините започна да ме пита защо не ги почерпя с това, което са донесли. Слушах и не разбирах какво има предвид. Не разбрах: дали ни донесоха подаръци, или го донесоха за себе си? Ако бяха донесли храна за себе си, можеха да ни помолят да я сложим в хладилника.

Дълго спориха с нас, а на следващия ден си събраха багажа и си тръгнаха. Честно казано, не ме интересува къде ще прекарат нощта. Не ги искам в дома си. Добре, че поне ни останаха някакви неща : торта, дробчета, блатове, плодове – поне нещо полезно от тях. Вечерта със сина ми ще пием чай и ще хапнем вкусна торта.

 

Rate article
Роднините ни дойдоха на гости и ни донесоха подаръци. И скоро поискаха да ги сложат на масата