Родителите се пенсионират и започва истински кошмар

Аз съм единственото дете в семейството. Когато се омъжих, се преместихме да живеем при родителите ми. Живеехме заедно, никога не сме се карали. Всеки се занимаваше със собствения си бизнес, домашните задължения бяха разпределени помежду им. Тоест който имаше време, правеше каквото може. Никога не сме се карали с майка ми за дреболии, ако аз готвех вечеря, тя миеше чиниите, ако аз чистех, тя се грижеше за децата. Тоест, който е бил свободен, се е занимавал с това или онова. Наскоро родителите ми се пенсионираха. Те се пенсионираха в пълния смисъл на думата. Те не искат да правят нищо: баща ми по цял ден играе шах с приятелите си на двора, а майка ми сади цветя и по цял ден се занимава с тях.

Изобщо тя не прави нищо вкъщи, дори не мие чиниите през целия ден, в който са яли. Вечер се прибирам уморен от работа, а в кухнята има планина от чинии, хладилникът е празен, къщата не е почистена. Прибирам се вкъщи и не знам откъде да започна. Можеш ли да правиш поне елементарни неща, могат ли поне да измият чиниите след себе си? Прибирам се от работа, а вкъщи ме чака втора смяна: миене, готвене, чистене, пране и гладене. И това е въпреки факта, че вкъщи има двама възрастни, здрави хора.

Не мога да разбера какво не им е наред, но това ме дразни. Аз също съм човешко същество, аз също се уморявам. Ако свекърът и свекървата ми го правеха, поне нямаше да е срамно. Бих си помислила, че за тях съм чужда и не им пука, че съм уморена. Опитах се да говоря с майка ми, но тя казва, че вече си е свършила работата. Който трябва, нека го направи. Това беше краят на разговора ни. Как можеш да седиш вкъщи по цял ден и да не правиш нищо? Аз дори не знам какво да правя? Дали да се опитам да говоря с нея отново, или просто да се преместя? Ще се преместим и ще ги оставим да живеят, както искат.

 

Rate article
Родителите се пенсионират и започва истински кошмар