Родителите са взели пари назаем от сина си с обещанието да ги върнат. Когато обаче разбрали, че не могат да изпълнят задължението си, възникнало напрежение със снаха им, което довело до влошаване на отношенията им.

мелиса и съпругът ѝ обичат дома си в селото. Според Лиза, тяхната снаха, обаче в него няма нищо, което да се обожава. В него няма съвременни удобства, всичко е на открито, а в градините и оранжериите има много работа. Въпреки това Мелиса и съпругът ѝ живеят там от април до октомври. Ако искаха, възрастната двойка дори би прекарала зимата в селото, но това би изисквало значителни инвестиции в къщата. “По-логично би било, ако отидат на почивка в някой курорт”, казва Лиза   .

Преди около пет години Мелиса и съпругът ѝ помолили сина си и снаха си да им помогнат с ремонта на къщата им. Младата двойка имала значителна сума в банковата си сметка, която не възнамерявала да харчи. Затова те с удоволствие предоставили парите на родителите си    .

Родителите дали гаранция, че ще изплатят дълга в рамките на две години. Малко след като парите били предадени, Лиза родила близнаци. През цялото това време Мелиса оказвала на снаха си безценна помощ и подкрепа. “Дори не мога да си представя как щях да се справя без помощта на свекърва ми”, казва Лиза. “Тя идваше всеки ден, като дори пренебрегваше любимата си дача. Собствената майка на Лиза не можеше да предложи такова ниво на помощ, защото все още работеше. Междувременно през тези две години свекърът на Лиза работел сам на земята.

През тези две години Мелиса често инициирала разговори за изплащане на дълга, като уверявала снаха си и сина си, че ще се справят. Постепенно обаче разговорите пропаднали. Свекърът не можел да работи от една година поради заболяване, а тя била пенсионирана от шест години. Оказва се, че сега те не са в състояние да върнат парите, които са взели назаем. Приятелят на Лиза предлага: “Да забравим за тези пари. Защото майка ми помагаше на мен и на сина ми и ни осигуряваше зеленчуци и плодове от селото”. Приятелката ѝ подкрепя тази идея: “Мисля, че дълговете между родители и деца са непрактични”. От друга страна, майката на Лиза настоява: “Те взеха парите назаем. Обещаха да ги върнат.”

Изпаднала в затруднение, Лиза не знае какво да прави по-нататък. Какво бихте направили вие?

 

Rate article
Родителите са взели пари назаем от сина си с обещанието да ги върнат. Когато обаче разбрали, че не могат да изпълнят задължението си, възникнало напрежение със снаха им, което довело до влошаване на отношенията им.