Родителите са взели пари назаем от сина си и са обещали да ги върнат. И когато разбрали, че няма да могат да върнат сумата, снахата започнала да изпада в истерия.

Патриция и съпругът ѝ много обичат лятната си къща. Но според Ела, нейната снаха, в нея няма какво да се обича. Но свекървите на практика живеят там от април до октомври. Ако искаха, щяха да останат във вилата и през зимата, но за целта трябва да инвестират много пари в къщата.

– По-добре ще е, ако отидат на море да си почиват – каза Ела.

Преди около пет години Патриция и съпругът ѝ помолили сина и снаха си да вземат пари назаем, за да оборудват вилата си. Младите хора имали пари, около 200 000 по сметката. Ела и съпругът ѝ нямали планове за тях, затова ги дали с леко сърце.

Родителите уверили, че ще ги върнат до две години. Месец след прехвърлянето на средствата Ела родила близнаци. Патриция помагала на снаха си във всичко.

– Дори не мога да си представя как щях да се справя без помощта на свекърва ми – казва Ела, – Хората не могат да се справят с едно, а аз имам две. Тя идваше всеки ден. Дори изостави лятната си вила. Майка ми не можеше да помогне, защото все още работеше.

В продължение на две години, докато съпругата ми помагаше на снаха ми да отглежда близнаците, свекърът ми работеше сам във вилата. През тези две години свекървата редовно сама започваше разговор:

– Ние непременно ще ви върнем парите – казвала тя на снаха си и на сина си, – но вие не бързате, нали?

Но сега тя вече не говори за това. Свекърът не работи от една година поради заболяване, самата свекърва е пенсионерка от шест години. И явно няма да могат да върнат парите.

– Да забравим за дълга – казва съпругът на Ела, – в края на краищата майка ти ти е помагала с децата, снабдявала те е със зеленчуци и плодове от вилата…

– Мъжът ти е прав – казва приятелката. – И изобщо дълговете между родители и деца според мен са дивотия…

– В края на краищата те са взели назаем. Заклели са се да го върнат – казва майката на Ела – Така че нека спазят обещанието си

А Ела не знае какво да прави.

 

Rate article
Родителите са взели пари назаем от сина си и са обещали да ги върнат. И когато разбрали, че няма да могат да върнат сумата, снахата започнала да изпада в истерия.