Родителите са вложили целия си живот, за да осигурят бъдещето на сина си, а той се е отнесъл с тях по най-подлия начин.

Съседката ми има син. Той е единственото им дете. Мъжът винаги е искал второ дете, но съпругата му не е била съгласна, съпротивлявала се е. Тя искала да даде на сина си всичко най-необходимо и най-добро, да му осигури всичко. Те направили всичко възможно, за да не се нуждае синът от нищо. През целия си живот работили много упорито, само за сина си. Когато синът навършил 20 години, му подарили луксозна кола. Синът се наслаждавал на живота, не работел. Изгарял времето, енергията и парите си за различни видове развлечения. Харчеше пари за момичета, за партита в клубове. А родителите работели от сутрин до вечер, за да може синът да живее в свое удоволствие. Веднъж синът казал, че си има приятелка и ще се ожени за нея.

Родителите започнали да мислят, че синът им има нужда от апартамент – и купили тристаен апартамент в нова сграда. Синът се оженил и двамата със съпругата му се преместили в новия апартамент. Родителите работели за сина си и продължавали да работят. Един ден синът казал, че иска да се премести със съпругата си в друг град, защото там са родителите на съпругата му, а тя, тъй като е бременна, много им липсва. И той решил да продаде апартамента и да купи коли за себе си и за съпругата си.

Отначало родителите не разбрали какво се случва. Защо синът се мести в друг град, след като тук всичко е наред? В края на краищата родителите на снахата биха могли просто да им дойдат на гости. Защо да продава апартамента, защото самият той знае колко дълго родителите му са спестявали за него? Ако не иска да живее в този град, може просто да се премести, а родителите му ще наемат този апартамент и ще имат пари за пенсия. Но синът строго казал, че това е неговият апартамент и той ще прави каквото си иска. Той не послушал родителите си, продал апартамента, купил кола за себе си и за жена си и се преместил в друг град. След като синът се сбогувал и си тръгнал, бащата мълчаливо затворил вратата, а майката плакала и плакала

 

Rate article
Родителите са вложили целия си живот, за да осигурят бъдещето на сина си, а той се е отнесъл с тях по най-подлия начин.