Родителите са щастливи да научат, че някой се е появил в живота на сина им. Но какво било разочарованието им, когато видели “снахата” със собствените си очи.

Родителите на моя приятел направиха всичко, за да направят живота му добър: осигуриха му всичко и му помагаха на всеки етап от живота му, доколкото можеха. Майка му вярваше, че синът ѝ се нуждае от начален капитал, за да улесни живота си, затова, когато завърши училище, те му подариха кола, а след като постъпи в университета, му подариха добре поддържан апартамент. Приятелят ми беше много сериозен човек, вслушваше се в съветите на родителите си, винаги споделяше с тях. Майка му беше много притеснена: той вече беше на 27 години, но дори не мислеше да се жени.

Разбира се, имаше приятелки, но това не беше същото: майка му искаше да има постоянна приятелка. Тя вече си представяше сина си като младоженец, мислеше, че ще подари на младоженците екскурзия, но никога през живота си не можеше да си представи, че заради такава снаха ще спре да общува със собствената си кръв. Майката започнала да забелязва, че синът ѝ постоянно говори по телефона с някого, очевидно било, че ухажва и ходи на среща. Тя се зарадвала, мислейки си, че най-накрая синът ѝ мисли да създаде семейство.

И тогава синът ѝ дошъл и казал, че скоро ще я запознае с годеницата си, с която щели да се оженят. Тя казала на съпруга си, че е много щастлива и изглежда, че ще се разбира със снаха си. Колко се разочаровали, когато вместо младо момиче видели 38-годишна жена с две деца на ръце. Най-големият син бил на 21 години.

Родителите на момчето били шокирани: те казали, че ако ще се жени за нея, трябва да ѝ даде ключовете от апартамента и колата, защото не одобряват този брак. Синът им дал всичко, казал, че сам ще се оправи, а след това просто спрял да общува с родителите си, блокирал ги навсякъде, не им писал и не се обаждал. Едва от роднини майката научила, че синът ѝ не се справя добре. Тя си помислила, че синът ѝ няма да издържи толкова дълго и скоро ще се откаже да живее с тази жена.

 

Rate article
Родителите са щастливи да научат, че някой се е появил в живота на сина им. Но какво било разочарованието им, когато видели “снахата” със собствените си очи.