Родителите решили да дадат апартамента си на по-малката дъщеря, тъй като по-голямата вече имала свой собствен, но не очаквали такава реакция от дъщерите си.

– Сестра ми е жена с кариера, бизнес дама. Тя е на четиридесет години и няма съпруг или деца, но си е купила апартамент и кола. Всичко, за което мисли, е работа, презентации, срещи. Тя рядко общува с мен и родителите ми и очаква нещо от тях. От детството между по-малката и по-голямата сестра има хладни отношения, защото са толкова различни, не си приличат нито по външен вид, нито по характер. По-младата е тиха, домакиня, омъжи се при първа възможност, има три деца, домакиня. А по-голямата сестра, упорита, лидер по природа, работи през целия си живот, постига целите си. Често е в командировки, затова рядко общува със семейството си, предимно по празниците при родителите си. Най-малката общува много тясно с родителите си.

Те ѝ помагат с децата, водят ги на някои кръжоци, на училище. И тъй като момичето и съпругът ѝ имат малка, едностайна къща, те празнуват рождените си дни и всякакви празници при родителите ѝ. – Ние сме петима, натъпкани в нашия апартамент, и не можем да каним гости. А моите родители имат просторен тристаен апартамент. Той е много удобен и те нямат нищо против. Поредната среща се проведе в жилището на родителите ми. Бяха поканени дъщерите. Родителите отдавна искаха да го направят. Решиха да разменят апартамента с по-малката си дъщеря. Те са тесни в едностайния си апартамент, но не могат да се разширят сами. Само съпругът работи, не могат да поемат риска и да вземат ипотечен кредит. Затова искат да помогнат на дъщеря си, да разменят апартамента и веднага да го препишат на дъщеря си.

Но не са очаквали такава реакция от страна на по-голямата дъщеря. – Тоест, целият апартамент на нея, а аз какво? Аз не съм ти дъщеря? – Дъщеря, разбери ни. Ние не се притесняваме за теб. Ти си постигнала всичко сама, самостоятелно, и ако искаш нещо ново, също ще го постигнеш, сигурни сме. Тя се нуждае повече от това. Тя има семейство, деца и едностаен апартамент – обясни майка ми, но по-голямата се обиди. Мама е права, ние се нуждаем от повече. Тя си има всичко. Какво, тя иска отново да отиде на почивка? Тя се обиди и не вдига телефона от няколко седмици. Тя е егоистка. Какво мислиш ти?

 

Rate article
Родителите решили да дадат апартамента си на по-малката дъщеря, тъй като по-голямата вече имала свой собствен, но не очаквали такава реакция от дъщерите си.