Родителите решават да дадат апартамента си на по-малката си дъщеря, тъй като по-голямата дъщеря вече има собствено жилище. Те обаче били шокирани от неочакваната реакция на двете дъщери.

“Сестра ми е обсебена от кариерата си, изцяло съсредоточена върху работата си – казва Ребека, – тя е на четиридесет години, неженена и няма деца. Вече си е купила апартамент и кола. Рядко общува с мен или с родителите ни, но очаква нещо от тях”.

Ребека и по-голямата ѝ сестра са в далечни отношения още от детството си заради голямата разлика във външния вид и характера. Ребека е спокоен, домашен човек, който се е оженил рано, има три деца и е съсредоточен върху управлението на домакинството. За разлика от нея по-голямата ѝ сестра е целеустремена и амбициозна личност, която винаги е работила усилено, за да постигне целите си. Тя често пътува в командировки, което води до рядка комуникация със семейството ѝ, главно по време на празненства в дома на родителите ѝ. Ребека поддържа тесни връзки с родителите си, които ѝ помагат в грижите за децата, придружават децата на различни събития и дори празнуват рождени дни и празници в просторния им апартамент с три спални.

Понастоящем Ребека и семейството ѝ живеят в малка едностайна къща. Осъзнавайки, че се налага да живеят в тесни условия, родителите на Ребека дълго и упорито обмислят какво да направят. Накрая решават да предложат на дъщеря си Ребека размяна на апартаменти. Едностайният им апартамент не отговаря на нуждите им, но те не са в състояние сами да го разширят или да получат ипотечен кредит, тъй като работи само съпругът на Ребека. Те възнамеряват да помогнат на дъщеря си, като разменят апартаменти и веднага прехвърлят собствеността на Ребека.

Родителите обаче не очакват реакцията на по-голямата си дъщеря. По-голямата сестра изразила недоволството си, като възкликнала: “Значи целият апартамент е на Ребека, а какво става с мен? Нима аз не съм твоя дъщеря?” Майка ѝ се опита да обясни: “Скъпа, разбери нашата позиция. Ние не те пренебрегваме. Ти си постигнала всичко сама и ако искаш нещо по-голямо, сигурни сме, че ще го постигнеш. Положението на Ребека е по-спешно. Тя има семейство, деца и едностаен апартамент”. Въпреки обяснението на майка си по-голямата ѝ сестра се чувства пренебрегната и реагира с чувство на обида. Ребека се намеси: “Тя се държи като разглезено дете, защото не е получила бонбони. Мама е права, ние се нуждаем повече от нея. Тя си има всичко. Иска ли още едно пътуване до Бали? Тя също така реши да се дистанцира, като не отговаряше на телефона си в продължение на седмици. Тя е егоист.”

Възниква въпросът: Дали по-голямата сестра е егоцентрична, като пренебрегва нуждите на сестра си, или нейната независимост и права като тяхна дъщеря изискват внимание към собствения ѝ апартамент?

Rate article
Родителите решават да дадат апартамента си на по-малката си дъщеря, тъй като по-голямата дъщеря вече има собствено жилище. Те обаче били шокирани от неочакваната реакция на двете дъщери.