Родителите помолили сина си да не пуска момичето вътре, тъй като то било просто идеално. Но той решил, че не е достоен за нея.

Той беше красив, строен млад мъж. Разглезен от женското внимание. Към четвъртата година на университета вече беше уморен от монотонните сценарии на краткотрайните си връзки с момичета. Срещаха се, възхищаваха се, разделяха се. Не изпитваше нищо подобно на любов към нито една от своите страсти. Максимум симпатия, но не повече. “Необходимо е, поне за известно време, да забавя тази въртележка”, помисли си той. Но съдбата не искаше да му даде почивка. В курса им се появи ново момиче. И тя започна. Момичето беше красиво, стройно, с горда фигура. Но съвсем не беше горда. Дори можеше да се каже, че е скромна. Тя не предявяваше никакви изисквания към момчето, не отправяше молби. Не беше натрапчива и в същото време не го отблъскваше. Беше много учтива и тактична.

Човекът поканил момичето в дома си, за да отпразнуват празника заедно с него и родителите му. И майката на момчето, и баща му били покорени от момичето. И двамата се оказаха фенове на фентъзито при майка му и фенове на баскетбола при баща му. Тя е добро момиче – каза майка ми. – Не се обаждай, те ще я вземат. Те вече не ги правят такива – каза бащата. А и момичето готвеше много вкусно. “Тя е идеал” – осъзна момчето и се натъжи. Почти всичките му приятелки му правеха скандали.

А сега какво? Не живот, а някакъв рай. Дори скучен. – Съжалявам, но ние нямаме бъдеще. И то не заради теб. Ти си твърде добър. И аз не те заслужавам. Ще намериш човек, който те заслужава. Много по-добър от мен… Изминаха три години. Един ден се събудил с друга приятелка в леглото, момчето я погледнало и осъзнало, че се отвращава от себе си. Тя, това е човекът, от когото се е нуждаел. Тя и само тя. След като напуснал момичето и дошъл на работа, той започнал да търси контактите на момичето. Като не намерил нищо, той се обадил на приятеля на момичето. – Няма да ти дам нито един от контактите ѝ. Няма смисъл. Тя вече е омъжена и е бременна. Влакът ти е тръгнал…

 

 

Rate article
Родителите помолили сина си да не пуска момичето вътре, тъй като то било просто идеално. Но той решил, че не е достоен за нея.