Родителите не искаха да оставят младежите сами

Младите се оженили и заживели щастливо. Мъжът работел като ключар, а тя била медицинска сестра. Но родителите им не се разбирали помежду си още от самото начало. Мъжът бил от многодетно семейство. Майка му не се влюбила веднага в момичето. От семейството си тя имала само майка си. Когато казала на майка си, че ще се омъжва, тя се оплакала: “Но той е необразован! Но нищо не попречи на голямата им любов – те се ожениха. Само когато двойката била посетена от роднини, те се скарали.

И най-вече майките на младите хора се карали помежду си. Майката на съпруга винаги упреквала момичето, че не умее да готви. А майката на момичето казвала, че синът ѝ е ужасен съпруг. Двойката се опитваше да се защитава един друг и да не се натъжава. Но особено шумно било в дома им по празниците, когато свекърва и свекърва седели заедно на една маса. На рождения ден на съпруга ѝ избухнала голяма кавга. Майката на момичето се опитала да засрами съпруга си, свекървата се опитала да засрами дъщеря си. Младите хора само се спогледали, осъзнавайки, че празникът отново е развален и сега няма да им се наложи да правят нищо друго, освен да успокояват майките си през целия празник. Така живеели младите хора.

След като мъжът получи повишение, го изпратиха в града и му осигуриха жилище. Те не се поколебали, а веднага решили да заминат. Оттогава в къщата им се възцарил мир. Макар че майките им идваха, те ги посещаваха по-рядко, отколкото в селото, а отделно бяха по-малко опасни. Отначало, разбира се, по навик всички сочеха ту едната, ту другата. Но по-късно родителите разбраха, че младите хора се обичат и са заедно завинаги, въпреки нападенията. Още като се срещнаха в селото, сватовете се поздравиха и се заеха с работата си.

 

Rate article
Родителите не искаха да оставят младежите сами