Родителите на внучката ми нямат представа до какъв грандиозен скандал ще доведе подаръкът за рождения ден на дъщеря им.

Момичето нямало търпение да навърши пълнолетие, защото родителите ѝ обещали да изпълнят заветното ѝ желание – татуировка под формата на пеперуда на китката ѝ. Кой би си помислил, че една невинна тийнейджърска мечта ще предизвика такова вълнение в семейството? Бабата изпаднала в паника, не знаела как да помогне на внучката си да се “отърве от тази зараза”. И, разбира се, за всичко били виновни родителите на момичето, които позволявали твърде много на дъщеря си: “Как можеш да позволиш на едно младо момиче да си причини това! Тя е бъдеща майка! Приятелките й хвърляха дърва в огъня на бабиния гняв, крещейки, че момичето ще бъде изключено от университета, никога няма да бъде наето на добра, престижна работа и вероятно никой няма да й предложи да се омъжи.

– Момичето е още младо, не разбира какво прави! Не може ли родителите ѝ да поговорят с нея, да ѝ кажат, че това не е подходящо за такова момиче! Не само че не са го обсъдили с детето, но дори са й дали сертификат за този салон! Просто не мога да разбера как синът ми е допуснал това да се случи! Родителите на момичето не виждат нищо лошо в една малка татуировка. А дъщерята вече е на 18 години – тя може да избере какво и как да направи. Момичето винаги е учило добре, влязло е в най-добрия университет в града с ограничен бюджет и затова определено заслужава да изпълни дългогодишната си мечта.

Но баба ѝ била на друго мнение, защото според нея порядъчните момичета дори не можели да си помислят за това, а и не искали. Разбира се, родителите дълго време се опитвали да обяснят на бабата, че времената са се променили и сега татуировките са част от имиджа и сами по себе си не са нищо престъпно. За по-възрастното поколение подобно себеизразяване на човек изглежда налудничаво и глупаво. Но младите и свободолюбиви хора искат да вървят в крак с времето и пробват тук и сега всичко, което искат и което е модерно. Всеки имаше свое собствено мнение за това събитие. Но родителите бяха щастливи, че дъщеря им е щастлива на рождения си ден! А бабата с времето ще свикне с това. Смятате ли, че родителите е трябвало да спрат дъщеря си?

 

Rate article
Родителите на внучката ми нямат представа до какъв грандиозен скандал ще доведе подаръкът за рождения ден на дъщеря им.