Родителите на съпругата ми искаха да се преместим в тяхното село след раждането на детето ни. В същото време казваха, че сме още млади и не сме способни сами да отглеждаме дете. Бях извън себе си от ярост.

Младите хора често пренебрегват коментарите или съветите на по-възрастните и после страдат за това. Не защото по-възрастните са били прави, а защото всички се отнасят към тях по различен начин.

След последното посещение на родителите на съпругата ми бях много ядосан. Те започнаха да ни убеждават, че докато синът ни е още малък, трябва да се преместим да живеем при тях на село. Казаха, че ще ни помагат с детето, защото сме още млади и не можем да се справим сами. Не се съгласих с предложението им и ето какво се случи.

През целия си живот живях в града, родителите ми не ми обръщаха много внимание, отначало имах бавачка, а по-късно ме изпратиха в детска градина. И нищо, израснах като всички останали. Често се срещам с бавачката си в града и все още си спомняме какъв шегаджия съм бил.

Виждах майка си и баща си само вечер, те работеха през цялото време, за да ми осигурят достойно бъдеще. Но аз завърших престижен университет, имах скъпи дрехи и телефон. По-късно се запознах със Саманта. Оженихме се.

Мисля, че ако двама свестни хора решат да се оженят, те могат да решат къде и с кого да живеят. Но свекърва ми и свекърът ми, изглежда, са на друго мнение по този въпрос. Те винаги са били до Саманта и са ѝ помагали да взема решения. Майка ѝ не е работила нито ден през живота си, а баща ѝ цял живот се е занимавал със странна работа. А сега са решили, че дъщеря им няма да се справи без тях.

Обясних им, че няма да живеем в селото и че ще можем да се справим с детето сами. И двамата сме възрастни и сме готови да поемем отговорност за детето си. Ще ги посещаваме от време на време, за да могат да играят с внука ни, но сме категорично против да живеем с тях.

Тогава свекърва ми и свекър ми казаха, че повече няма да идват при нас. Саманта не знаеше какво да им каже. От една страна, те са родители, искат само най-доброто, а от друга, ако наистина им е скъпа, ще дадат възможност на дъщеря си сама да взема решения. Особено ако това се отнася до нашето дете.

Родителите ми бяха много изненадани, когато научиха за предложението да живеем на село. Защо да не можем да го направим? Бяхме готови за родителството, така че знаем как детето ни ще бъде по-добре. Изглежда, че свекърва ми и свекър ми никога няма да позволят на Саманта да взема собствени решения и тя винаги ще бъде дете за тях.

По-късно със съпругата ми наистина започнахме да имаме неразбирателства. Саманта се страхуваше да не навреди на детето, затова всеки път се обаждаше на майка си и искаше съвет как да я храни, с какво да я къпе, как да я сложи да спи. Жената е свикнала да се съветва с родителите си за всичко, така че сега й е много трудно да взема каквито и да било решения. Предложих й да наемем бавачка, но тя отказа. Тя не приема и помощта на майка ми. Така че живеем по този начин…

 

Rate article
Родителите на съпругата ми искаха да се преместим в тяхното село след раждането на детето ни. В същото време казваха, че сме още млади и не сме способни сами да отглеждаме дете. Бях извън себе си от ярост.