Родителите на съпруга ми са заможни хора с два безплатни апартамента. Леко им намекнахме, че бихме могли да се възползваме от финансова помощ, за да си купим апартамент, и реакцията им ме зашемети.

роднините на любимия ми са доста особени. Мога да се похваля пред другите, че те никога не са се опитвали да се намесват в семейните ни дела и се отнасят с мен като със своя, което много ценя. Имам обаче и от какво да се оплача, защото те твърдо вярват, че човек може да постигне всичко сам, въпреки че са заможни и са получили значително наследство от роднините си. Въпреки че разбирам стойността на самостоятелността, не мога да не почувствам, че биха могли да предложат някаква помощ, като се има предвид, че сме семейство   .

Имат още два апартамента, които не използват заради неотдавнашния ремонт, но когато им намекнахме, че с удоволствие бихме живели там, те ни пренебрегнаха. Поради това ние като семейство сме принудени често да се местим от един апартамент под наем в друг. Семейството ми не е в състояние да ни подкрепя финансово, тъй като родителите ми живеят в селски райони и разполагат с ограничени средства. Изглежда почти невъзможно да спестим за собствен апартамент при сегашното ни финансово положение. Доходите ни стигат само за покриване на наема и най-малките основни нужди, като не остава почти нищо за спестявания или свободно време    .

Отчаяно се опитваме да съобщим на свекърва ми за нашето положение, намекваме и се оплакваме от нестабилността, с която се сблъскват децата ни поради жилищното ни положение и финансовите затруднения. Отговорът на свекърва ми обаче беше разочароващ. Тя ни обвини, че имаме твърде малки деца, и заяви, че отговорните хора поставят на първо място собствеността си. Болно ми беше да я чуя как отхвърля притесненията ни и ни обвинява за затрудненото ни положение.

Разкъсвам се между това да не искам да развалям отношенията ни с тях и да осъзная, че те изглежда ценят имуществото си повече от благополучието на собствените си внуци. Въпреки че от време на време помагат, като се грижат за децата, не знам как да поддържам здрави отношения с тях в бъдеще. Изглежда, че те предпочитат собствения си комфорт пред семейството на сина си.

Все пак признавам, че са в напреднала възраст и в бъдеще може да се нуждаят от помощ. Може би тогава ще осъзнаят предизвикателствата, пред които сме изправени, и ще потърсят нашата помощ. Дотогава не знам как да се справя с тази деликатна ситуация, разкъсван между желанието да запазя отношенията и разочарованието от тяхното безразличие към благополучието на внуците им.

 

Rate article
Родителите на съпруга ми са заможни хора с два безплатни апартамента. Леко им намекнахме, че бихме могли да се възползваме от финансова помощ, за да си купим апартамент, и реакцията им ме зашемети.