Родителите на съпруга ми ни поканиха на барбекю, но това съвпадна с планината от домашни, които ни дадоха. Но това не беше единствената причина, поради която решихме да отидем.

всичко започна в неделя сутринта в 7 часа. Мелиса и съпругът ѝ бяха излезли предната вечер, прибраха се късно и искаха да поспят. Но спокойствието им беше прекъснато от обаждане от свекървата на Мелиса, която ги покани в селото на барбекю. Въпреки опитите им да отхвърлят поканата, свекървата настояла, като подчертала, че вече е приготвила достатъчно мариновано месо за всички. Съпротивата се оказала безполезна и те се съгласили на срещата.

На срещата трябвало да присъстват не само свекърът и свекървата, но и зет ѝ и неговата младоженка. Докато Мелиса и съпругът ѝ бяха женени от три години, брат ѝ и съпругата му бяха завързали връзката си само два месеца по-рано и никой от тях нямаше деца   .

Цялата година живот със свекървата на Мелиса беше повече от достатъчна, за да се разбере нейният характер. Тя беше склонна към алчност и постоянно се оплакваше, че няма достатъчно пари. В крайна сметка Мелиса и съпругът ѝ решават да се преместят в апартамент под наем, а след това родителите на Мелиса се преместват в апартамента на баба ѝ, който са наследили, освобождавайки Мелиса и съпруга ѝ от оковите на ипотеката    .

Настъпил денят на барбекюто и двойката се отправила на двучасово пътуване до мястото, където ги чакали роднините им. След като пристигнали обаче, те веднага се захванали за работа, като изпълнявали различни домакински задачи – от ремонт на оградата до засаждане на билки и грижи за цветята. Въпреки че била изтощена и гладна, свекървата изглежда предпочитала домакинската работа пред обещаното барбекю.

Напрежението се покачило, когато съпругът ѝ изразил глада и разочарованието си, което довело до спор с майка му. Когато денят преминал във вечер, най-накрая успели да седнат на барбекюто, но то далеч не задоволявало нуждите им. Свекървата била приготвила само по две наденички на човек, което разочаровало и разстроило всички.

Това преживяване оставило горчив вкус в устата им, още повече че ако свекървата ги беше информирала за нуждата от помощ по-рано, те с удоволствие щяха да помогнат и дори сами да донесат необходимата храна. Този инцидент допълнително обтегнал и без това трудните им отношения с нея.

Седмица по-късно свекървата се обадила отново, опитвайки се да събере всички на барбекю. Свекърът обаче предупредил Мелиса да не ѝ вярва, като казал, че съпругата му просто иска безплатна работна ръка и няма намерение да организира обещаното празненство.

Чувствайки се разочаровани и уморени от постоянните тревоги, Мелиса и съпругът ѝ решават да изключат телефоните и звънеца на вратата, търсейки така необходимата почивка и спокойствие.

 

Rate article
Родителите на съпруга ми ни поканиха на барбекю, но това съвпадна с планината от домашни, които ни дадоха. Но това не беше единствената причина, поради която решихме да отидем.