Родителите на съпруга ми ни дадоха апартамент и ние с радост се настанихме, без да знаем какви предизвикателства ни очакват.

Измина една година от раждането на първото ни дете. Събитието беше значимо за цялото семейство, затова свекърва ми реши да ни направи грандиозен подарък – да ни подари апартамента си. Разбира се, тази новина можеше да бъде истинско щастие за нас, но сърцето ми копнееше да се върне в предишното наето помещение и аз държа свекърва си частично отговорна за това. След сватбата със съпруга ми се задоволихме с малък апартамент под наем. И двамата работехме усърдно и съвестно плащахме наема, като мислехме за евентуално наемане на къща в бъдеще. Изведнъж разбрах, че съм бременна. Планирахме да отложим появата на бебето с още няколко години, но животът имаше други планове. Когато научихме, че родителите на съпруга ми скоро ще станат баба и дядо, решихме да осигурим максимален комфорт за бъдещия ни внук   .

щедро свекървата купи къща в селото и ни предложи своя просторен двустаен апартамент. Предвид богатството си, те направиха козметичен ремонт и ни помогнаха да обновим старите си вещи. Бяхме благодарни за този жест, но нямахме избор в процеса на проектиране. Бяхме благодарни за този подарък и се настанихме, но не знаехме, че животът ни скоро ще стане труден    .

Честите посещения на свекърва ми се превърнаха в редовно събитие, по време на което те пренареждаха всичко по свой начин. Често се чувствах като гост в собствения си дом, без право на глас. Свекърва ми дори претърсваше гардеробите и килерите ни, понякога дори когато не бяхме там. Нуждата ми от лично пространство беше изтласкана на заден план, тъй като дори поставянето на обикновена чаша беше обект на тяхното внимание. От време на време те “почистваха” апартамента, като изхвърляха неща, които не смятаха, че ни трябват, и ни принуждаваха да прекарваме часове в търсенето им. Веднъж един злополучен инцидент доведе до ожесточен спор между съпруга ми и баща му, защото последният по погрешка се беше отървал от важни документи, което доведе до месеци мълчание между тях. Сега съпругът ми обмисля как да възстанови автономността ни, като им отнеме ключовете.

 

Rate article
Родителите на съпруга ми ни дадоха апартамент и ние с радост се настанихме, без да знаем какви предизвикателства ни очакват.