Родителите на булката бързаха да се оженим, но ние не разбирахме защо. Скоро всичко стана ясно.

Омъжена съм от 30 години. Имам син, който наскоро навърши 23 години. Той вече е самостоятелен, има добра работа. Печели добри пари. Случи се така, че в края на деветдесетте години по вина на съпруга ми загубихме всичко, сега нямаме собствено жилище. Живеем в къща с две спални, която наследихме от бабата на съпруга ми. Синът ми живееше в апартамент под наем. Наскоро той каза, че си има приятелка и ще се ожени за нея.

Със съпруга ми започнахме да мислим за закупуване на нов апартамент. Започнахме да се подготвяме за сватбата. Смятам, че родителите трябва да помагат на младите хора. Но след среща с родителите на снаха ми ми стана ясно, че трябва да разчитаме само на себе си. Те изразиха готовност да помагат само при ремонтите. Когато им казахме, че ще купуваме апартамент, те много се зарадваха, но не искаха да участват в това. Това не ми хареса, бях разстроена. Синът ми каза, че приятелката му искала апартамент в нова сграда, но ние не разполагахме с толкова много пари.

Взехме ипотечен кредит с първоначална вноска и купихме тристаен апартамент в пететажна сграда. Бях много изненадана от реакцията на майката на снаха ми, която каза, че дъщеря ѝ трябва да живее в нова сграда. А сега тя трябва да живее в някаква пететажна сграда. Снаха ми се разхождаше с недоволна физиономия, дори не искаше да говори с мен. Родителите ѝ спряха да общуват с нас, не отговаряха на обажданията ни. Ние все още играехме на сватбата. На сватбата родителите на снаха ми седяха с кисели физиономии. Сега младите хора живеят в един и същи апартамент: щастливи са, имат две деца. Мисля, че най-важното в живота е щастието и спокойствието в семейството и няма значение в какъв апартамент живееш. Отначало снаха ми имаше някои разногласия с мен, но после всичко премина. Както се казва: “Времето е поставило всичко на мястото му”

 

Rate article
Родителите на булката бързаха да се оженим, но ние не разбирахме защо. Скоро всичко стана ясно.