Родителите му не харесват Робърт, откакто е малко момче. Никога не го хвалели, а го ругаели за всяка грешка. Дори и като възрастен, той никога не е чувал добра дума от тях.

с Робърт се запознахме, когато и двамата бяхме на 27 години. По това време приятелят ми вече беше завършил университет, беше си намерил работа и беше успял да си купи двустаен апартамент. Две години по-късно се оженихме. Година по-късно ни се роди син. А сега беше неговият рожден ден. Предложих на Робърт да покани семейството си на гости. Но съпругът ми отхвърли предложението ми. Той каза, че иска да прекара този ден само с мен и сина ми.

И ние направихме точно това. На следващия ден Робърт отиде в дома на родителите си. Върна се в лошо настроение. Седна и започна да плаче. Аз дори не знаех как да реагирам. Един възрастен мъж, баща, плачеше като малко дете. Седнах до него и започнах да успокоявам Робърт. Тогава мъжът започна да говори. Оказа се, че като дете е бил бит за всяко провинение: за грешки в тетрадката, за поведение, за мръсни дрехи. И майка му, и баща му са го биели. С течение на времето, въпреки че престанали да го бият, Робърт никога не чул добра дума. Дори фактът, че съпругът ми завърши с отличие, изобщо не трогна родителите му.

“Какво ви пука, завършил е университета, купил си е апартамент”, казваха родителите ми. “Жена ти е някак си слаба, мършава.” “Защо още нямате деца?” Имахме. “Синът ми няма нищо от Робърт”. Той не покани родителите си на рождения си ден – “Какъв неблагодарник. Ние те отгледахме!”

Тогава съпругът ми се обърна към мен   :

– “Наистина ли съм толкова лош? Защо родителите ми не ме обичат толкова много?

Отговорих, че не всеки е способен да обича. Може би той не е имал късмет с родителите си, но има нас. За нас той е най-добрият на света.

– Само си помисли колко щастлив е синът ти, когато се прибереш от работа – казах аз.

Видях, че съпругът ми запомни очите на сина ни и се усмихна. А после ме прегърна силно и ми благодари, че винаги съм била до него    .

 

Rate article
Родителите му не харесват Робърт, откакто е малко момче. Никога не го хвалели, а го ругаели за всяка грешка. Дори и като възрастен, той никога не е чувал добра дума от тях.