Родителите ми взеха пари, за да си построят къща, а на нас ни обещаха двустаен апартамент. След завършването на строежа те просто ни зашеметиха с изявлението си

Преди около пет години родителите ми купиха парцел земя и започнаха да строят бъдеща къща. Те искаха да ми подарят двустайния си апартамент, но после поради липса на пари решиха да го продадат. През всичките тези години аз и съпругът ми активно им помагахме финансово. На парцела имаше къща, но родителите ми решиха да я съборят, защото беше негодна за живеене. След това целият семеен бюджет отиде за нейното построяване. След сватбата двамата със съпруга ми спестихме всички пари за ипотеката. Живеехме в апартамент под наем и спестявахме усилено. По това време родителите ми харчеха всичките си доходи за този строеж.

Не очаквахме никаква помощ от тях, защото сме възрастни, ще се справим сами. А родителите ни обещаха, че ще ни дадат двете си, веднага щом строежът приключи. Уверяваха ни, че, казват, имало още малко, и ние им повярвахме. Дадохме на родителите си голяма сума пари и се приготвихме да се преместим. Всички чакахме и чакахме, но нямаше никакви новини за края на строежа. Изведнъж ни казаха, че искат да продадат двете коли, защото нямали достатъчно пари за оборудването. – Вече сме похарчили и спестили за вас, какво още искате? – Похарчени? Вие дадохте само една стотинка. Мислите ли, че не искаме да похарчим малко пари за комфортни старини? – Мама се възмути от възмущението ми.

– Мамо, ние ти дадохме над половин милион. Какво още очакваш от нас? Преувеличаваш, ако искаш, можеш да живееш при нас, но ще трябва да спестиш за ипотеката. Предпочитам да живея в кутия, отколкото с родителите си под един покрив. Като се има предвид, че майка ми е единственият собственик на къщата, лесно е да се досетиш, че ще трябва да живеем по нейните правила, което е нереалистично. Със съпруга ми решихме да се скитаме по апартаменти под наем, докато спестим за собствен апартамент. Родителите ми сякаш са забравили за всички пари, които им дадохме по време на строежа. Сега не общувам с родителите си, а те сякаш нямат желание да се свържат с мен. Ако не бяха толкова егоистични, щяхме да живеем в собствен апартамент. Междувременно единственото, което ни остава да направим, е да се надяваме на наследство.

 

Rate article
Родителите ми взеха пари, за да си построят къща, а на нас ни обещаха двустаен апартамент. След завършването на строежа те просто ни зашеметиха с изявлението си