Родителите ми винаги са обичали по-малкия ми брат повече от мен, а когато той вече си беше намерил приятелка, родителите ми се сетиха за мен. Абсурдните им претенции към мен не са справедливи

Брат ми винаги е бил любимец на родителите ни. Имаме разлика от 3 години, аз съм по-голям. На него му беше позволено много от това, което беше недопустимо за мен. Ако на мен ми се караха за лоши оценки и лошо поведение, на него му беше позволено всичко. Той се справяше много зле в училище и не правеше нищо вкъщи. Като дете му беше позволено да играе компютърни игри неограничено време. Ако на мен не ми беше позволено да нося храна в спалнята, тогава майка ми сама носеше храна на брат ми там, за да не го натоварва с излишни движения на тялото. Като дете всичко това ми се струваше много несправедливо, но аз просто го приех. Когато пораснахме, станахме съвсем различни хора. Брат ми не работеше до 24-годишна възраст и живееше с родителите си. Веднага след осемнадесетия ми рожден ден се преместих в общежитие, влязох в бюджетната. След това рядко общувахме с родителите ми. Всъщност им се обаждах, но те винаги отговаряха някак без особен ентусиазъм. Брат ми не учеше никъде.

Аз съм доста самостоятелен човек, който се е развил като личност, купих си апартамент, имам добре платена работа. Изведнъж на 24-годишна възраст брат ми си намери приятелка. Родителите му много я ревнуваха. Но най-много ги смущаваше фактът, че той се премести да живее при родителите на приятелката си, активно им помага в къщата и домакинството, намери си работа и дори не си спомня за тях.

Започнаха да предявяват абсурдни претенции към мен, накрая се сетиха за мен и поискаха да ги подкрепям финансово. Освен това поискаха да им купя кола, защото вече са възрастни и им е трудно да ходят навсякъде пеша. Тогава бях възмутена. През целия ми живот се бяха старали изключително за по-малкия ми брат, а после се сетиха за мен. Когато отказах и препоръчах да се свържат с брат ми, те по някаква причина се обидиха. Смятам обаче, че реакцията ми беше съвсем справедлива.

 

Rate article
Родителите ми винаги са обичали по-малкия ми брат повече от мен, а когато той вече си беше намерил приятелка, родителите ми се сетиха за мен. Абсурдните им претенции към мен не са справедливи