Родителите ми винаги са обичали по-малкия ми брат повече от мен, а когато той вече си беше намерил приятелка, родителите ми се сетиха за мен. Абсурдните им претенции към мен не са справедливи

Брат ми винаги е бил любимец на родителите ни. Имаме разлика от 3 години, аз съм по-голям. На него му беше позволено много от това, което беше недопустимо за мен. Ако на мен ми се караха за лоши оценки и лошо поведение, на него му беше позволено всичко. Той се справяше много зле в училище и не правеше нищо вкъщи. Като дете му беше позволено да играе компютърни игри неограничено време. Ако на мен не ми беше позволено да нося храна в спалнята, тогава майка ми сама носеше храна на брат ми там, за да не го натоварва с излишни движения на тялото. Като дете всичко това ми се струваше много несправедливо, но аз просто го приех. Когато пораснахме, станахме съвсем различни хора. Брат ми не работеше до 24-годишна възраст и живееше с родителите си. Веднага след осемнадесетия ми рожден ден се преместих в общежитие, влязох в бюджетната. След това рядко общувахме с родителите ми. Всъщност им се обаждах, но те винаги отговаряха някак без особен ентусиазъм. Брат ми не учеше никъде.

Аз съм доста самостоятелен човек, който се е развил като личност, купих си апартамент, имам добре платена работа. Изведнъж на 24-годишна възраст брат ми си намери приятелка. Родителите му много я ревнуваха. Но най-много ги смущаваше фактът, че той се премести да живее при родителите на приятелката си, активно им помага в къщата и домакинството, намери си работа и дори не си спомня за тях.

Започнаха да предявяват абсурдни претенции към мен, накрая се сетиха за мен и поискаха да ги подкрепям финансово. Освен това поискаха да им купя кола, защото вече са възрастни и им е трудно да ходят навсякъде пеша. Тогава бях възмутена. През целия ми живот се бяха старали изключително за по-малкия ми брат, а после се сетиха за мен. Когато отказах и препоръчах да се свържат с брат ми, те по някаква причина се обидиха. Смятам обаче, че реакцията ми беше съвсем справедлива.

 

Rate article
Родителите ми винаги са обичали по-малкия ми брат повече от мен, а когато той вече си беше намерил приятелка, родителите ми се сетиха за мен. Абсурдните им претенции към мен не са справедливи
Meine Großmutter war nicht bereit, Urgroßmutter zu werden und hat mich mit ihren Worten sehr verletzt