– Родителите ми трябваше да ни подарят скъпа кола, а ти ни купи малък телевизор!

Мария най-накрая се почувства спокойна, защото сега дъщеря ѝ беше в добри ръце. Тя веднага хареса Марк, когато Анна започна да се среща с него. Той беше отговорно и мило момче, а и произхождаше от богато семейство, така че животът в благоденствие му беше гарантиран. Но не парите стоплиха сърцето на жената толкова, колкото любовта, която цареше между младите хора.

Сватовете веднага казали на жената, че ще платят за сватбата, но това означавало също, че те ще решат как да бъде организирана тя. Мария не спореше, нямаше много пари, а организаторът, нает от бъдещите ѝ роднини, изглеждаше истински професионалист.

На сватбата Мария и съпругът ѝ платили само за гостите и за подготовката на булката. Това беше голям разход за портфейлите им, и двамата бяха учители, затова подаръкът за младоженците беше скромен – голям плазмен телевизор. Те не искали да го вземат на сватбата, затова решили да го занесат в апартамента на младоженците. Още тогава видели, че зет им е недоволен, че семейството му го е обезпокоило. Спасила го само дъщеря му, която щастливо му благодарила за подаръка.

– “Какво ни подарихте? Родителите ми трябва да ни подарят скъпа кола, а вие ни купихте малък телевизор!” – започнал да крещи зетят.

Родителите не знаели какво да правят, защото този телевизор им струвал 10 заплати. Тогава в разговора се включила и дъщеря им, но застанала на страната на съпруга си: “Мамо, татко, преди да е станало късно, върнете го там, откъдето сте го взели, и купете нормален, стойностен подарък. Все още имате няколко часа. Надявам се, че следващия път няма да ни разочаровате!”

Родителите взеха телевизора и си тръгнаха. Не знаеха какво да правят, защото бяха похарчили последните си пари за такъв подарък, а после да чуят такова нещо, и то от собственото си дете…

 

 

Rate article
– Родителите ми трябваше да ни подарят скъпа кола, а ти ни купи малък телевизор!