Родителите ми спестяваха пари за апартамент за мен и сестра ми Моника.Моника обаче реши да започне собствен бизнес, което ми причини много страдания.

Когато растяхме, родителите ми, особено баща ми, имаха добри доходи. Те спестяваха усърдно и по времето, когато аз и сестра ми завършихме гимназия, бяха спестили достатъчно, за да купят едностаен апартамент за всяка от нас. Никога не пропускаха да ни напомнят за плана си да ни осигурят жилище. Моника обаче имаше други стремежи. Тя изяви желание да започне собствен бизнес и започна дълги разговори с родителите ни. В крайна сметка те решиха да ѝ дадат половината от парите, които бяха спестили за апартамент. По този начин парите, които родителите ми бяха спестили за моите жилищни нужди, бяха пренасочени за подпомагане на бизнеса на сестра ми.

Когато се омъжих и се обърнах към родителите си за финансова помощ, надявайки се да използвам парите за собственото си жилище, те ме помолиха да изчакам още малко. Обясниха ми, че ако бизнесът на Моника не просперира, ще трябва да разделят останалите средства между нас, тъй като не могат да оставят дъщеря си без дом. Въпреки че решението им ме изненада, реших да бъда търпелива. В резултат на това със съпруга ми в крайна сметка заживяхме в апартамент под наем.

Мина време и Моника също се омъжи. Отначало бизнесът ѝ процъфтяваше и ѝ носеше значителни доходи. Тя дори отвори свой собствен магазин. Обстоятелствата обаче се променили и сестра ѝ започнала да трупа дългове, което в крайна сметка довело до закриване на бизнеса ѝ. По това време очаквах бебе и си помислих, че е подходящ момент да помоля родителите си за финансова помощ. Със съпруга ми имахме собствени спестявания и планирахме да си купим апартамент. Когато обаче попитах родителите си, те ми казаха, че са изчерпали спестяванията си, изплащайки дълговете на Моника. Те нямаха повече пари, които да предложат.

Съпругът ми и аз нямахме друг избор, освен да вземем заем, за да си купим собствен апартамент. Заради оставащата обида, която изпитвах към родителите си, намалих общуването си с тях. Струваше ми се несправедливо, че са дали всичко на дъщеря си, а мен са оставили без нищо. За щастие свекърва ми ни оказа подкрепа, а съпругът ми си намери работа на непълно работно време, което ни позволи значително да подобрим финансовото си положение. В крайна сметка успяхме да се радваме на комфортен живот, с почивки, добра храна и всичко необходимо за пълноценен семеен живот. Съпругът ми дори ми купи кола, което ми даде свободата да се движа из града с детето ни.

Един ден ми се обади майка ми. Тя ми каза, че Моника се е развела и живее при тях, тъй като апартаментът, в който живееше, принадлежеше на бившия ѝ съпруг. Освен това сестра ми наскоро е била хоспитализирана и майка ми се е грижила за внучката си. Те се обърнаха към мен с молба за финансова помощ, като се позоваха на удобните ми условия на живот и знаеха за финансовата ми стабилност. Аз обаче отхвърлих молбата им, защото семейството ми не беше успяло да ми помогне в миналото. Не можех да не се запитам защо сестра ми никога не е споменавала за мен, когато бизнесът ѝ процъфтяваше. Освен това как можеше да приеме пари от родителите ни, за да изплати дълговете си, като знаеше, че средствата първоначално са били предназначени за моя апартамент? Беше ми ясно, че родителите ми са дали всичко на едно дете и си спомнят за моето съществуване едва сега, когато се нуждаят от пари. Реших да не им давам никаква помощ. Трябва да се научат да се грижат за себе си, както правех аз.

 

Rate article
Родителите ми спестяваха пари за апартамент за мен и сестра ми Моника.Моника обаче реши да започне собствен бизнес, което ми причини много страдания.