Родителите ми спестиха пари за апартаменти за мен и сестра ми, но тя реши да започне бизнес. В резултат на това аз страдах!

Когато аз и сестра ми Виктория учехме, родителите ни печелеха много добре, особено баща ми. Родителите ми спестяваха пари и когато се дипломирахме, баща ми и майка ми вече имаха спестени пари, за да купят на мен и сестра ми едностаен апартамент. Мама и татко постоянно ни говореха за това, че ще ни осигурят жилище.

А после Виктория искаше да отвори собствен бизнес, дълго говори с родителите си и те дадоха половината от парите, така че парите, които родителите ѝ бяха спестили за апартамента, взе сестра ѝ. А когато се омъжих и дойдох при родителите си за парите, майка ми и баща ми казаха да изчакам малко, защото ако бизнесът на сестра ми не успее, парите ще трябва да се разделят между нас, защото не могат да оставят дъщеря си без жилище. Бях изненадана, но реших да изчакам.

Със съпруга ми започнахме да живеем в апартамент под наем. По-късно Виктория се омъжи. Отначало бизнесът им вървеше добре, печелеха добри пари, сестра ми отвори собствен магазин, а после нещо се обърка, Виктория взе един заем, друг, натрупаха се много дългове и бизнесът трябваше да бъде затворен.

Аз вече очаквах дете и попитах родителите си: сега е добър момент да ни дадат пари, имаме някакви спестявания, планираме да си купим апартамент. А майка ми и баща ми казаха, че нямат повече пари, че трябва да плащат дълговете на дъщеря си и че не са им останали никакви спестявания.

Със съпруга ми взехме заем, започнах да общувам с родителите си по-рядко, все още имах претенции към тях: оказа се, че те са дали всичко на едната си дъщеря, а аз съм останала без нищо. Родителите на съпруга ми ни помогнаха, купихме апартамент, съпругът ми си потърси работа на непълно работно време и по-късно заживяхме много добре. Съпругът ми ми купи кола; можех да отида някъде с детето сама. Почивахме си, хранехме се добре, имахме всичко, което е необходимо на едно обикновено семейство за добър живот.

И веднъж майка ми ми се обади; каза, че сестра ми се е развела и сега живее с детето си, защото апартаментът им принадлежи на съпруга ѝ. А наскоро сестра ми попаднала в болница; майка ми седи с внучката си, имат нужда от пари и родителите ми ме молят да помогна на сестра ми, защото живея много добре и знаят, че имам пари. И аз отказах, защото моите роднини веднъж отказаха да ми помогнат.

По някаква причина, когато бизнесът на сестра ми вървеше добре, тя не ме споменаваше и как можеше да вземе пари от родителите си, за да си плати дълговете, защото знаеше, че тези пари са спестени за мен, родителите ми ги спестиха за моя апартамент. Родителите дадоха всичко на едно дете, а сега се сетиха, че имат и мен. Но те се сетиха за мен не защото искат да общуват, а защото им трябват пари. А аз няма да им дам нищо. Нека се грижат сами за себе си, както правех аз.

 

Rate article
Родителите ми спестиха пари за апартаменти за мен и сестра ми, но тя реши да започне бизнес. В резултат на това аз страдах!